Dosar penal pentru o familie din Gura Humorului care a ținut în casă, într-un sicriu nesigilat, cadavrul unei rude care a avut Covid-19


Intră acum și în grupul de

Compartimentul de investigații criminale Suceava cercetează un caz mai puțin obișnui care a avut loc la Gura Humorului. O familie este cercetată penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor după ce nu a înhumat la timp și în condiții impuse de regulament o rudă care a avut Covid-19.

Istoria a început în data de 27 iunie, când un bărbat de 40 de ani a murit la SJU Suceava cu diagnosticul: „stop cardio-respirator, insuficiență respiratorie gravă, pneumonie Covid-19”.

Cadavrul bărbatului a fost ridicat de către familie la 29 iunie, iar ca urmare a verificărilor efectuate din oficiu, a rezultat că acesta a fost depus la domiciliul său, din oraşul Gura Humorului. Mai mult, cadavrul era într-un sicriu nesigilat.

Polițiștii au pus în vedere membrilor familiei să procedeze de îndată la înhumarea cadavrului, fapt ce s-a realizat marți, în jurul orei 17:30, în cimitirul de pe strada Cetăţii din oraşul Gura Humorului. În cadrul activităţilor desfăşurate s-a acordat sprijin de către lucrători SAS, neînregistrându-se evenimente.


Intră acum și în grupul de