Un tânăr prins în trafic cu permisul fals a recunoscut că l-a cumpărat de la un ucrainean cu 200 de euro. Alți doi șoferi fără permise au fost identificați în aceeași zi


Intră acum și în grupul de

În cursul zilei de sâmbătă, 4 iulie, polițiștii suceveni au identificat în trafic trei șoferi fără permise. Unul dintre ei avea unul fals, cumpărat cu 200 de euro.

Este vorba despre un tânăr de 26 de ani din comuna Mitocu Dragomirnei. În momentul în care a fost oprit, el conducea pe DJ 175 din comuna Pojorâta.

El a prezentat pentru control un permis de conducere care s-a adeverit a fi fals. În bazele de date ale Poliţiei Române, tânărul nu figurează ca deținător de permis de conducere valid pentru nicio categorie de vehicule. 

El a recunoscut că a obținut permisul de conducere fals în anul 2017 contra sumei de 200 euro de la un cetățean ucrainean pe care nu îl cunoaște.

Mai mult ca atât, s-a mai stabilit că autoturismul condus de acesta face obiectul unui sechestru, conform unui dosar de executare.

Astfel, în cauză s-a întocmit dosar penal  pentru săvârșirea infracțiunilor de ,,conducerea unui vehicul fără permis de conducere’’, ,,falsul material în înscrisuri oficiale” și ,,uzul de fals”.

Un alt șofer fără permis a fost prins conducând un moped pe DN 29, în localitatea Dumbrăveni. Localnicul de 36 de ani mai era și băut. Testarea cu aparatul etilotest a arătat un rezultat de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat. El e cercetat pentru „conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere„ și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

Cel de al treilea șofer fără permis prins este un tânăr de 23 de ani din Zvoriștea. El a fost oprit pe DN 29A, pe raza localității menționate. Tânărul figurează în evidențe cu permisul de conducere cu restricții ,,Reținut”. El de asemenea este cercetat penal.


Intră acum și în grupul de