Echipajul „Bucovina” va reprezenta regiunea de NE la Concursul National pentru minoritati


Intră acum și în grupul de

Elevii din Cacica au dovedit că sunt cei mai buni din regiunea NE în ceea ce priveşte cunoştinţele despre minorităţi. Şeful IŞJ Suceava, Petru Carcalete, a declarat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă că, la sfârşitul săptămânii trecute, în judeţul vecin, la Botoşani a avut loc la faza naţională premergătoare, la nivel regional, a Concursului Naţional pentru minorităţi „Diversitatea – o şansă în plus pentru viitor”, la care judeţul Suceava a fost reprezentat de echipajul „Bucovina”, alcătuit din 5 elevi etnici, de la Şcoala cu clasele I-VIII Cacica, pregătiţi de prof. Gheorghe Andronic.

„Prestaţia acestora i-a clasat pe primul loc, reprezentând totodată şi calificarea la faza naţională, ce se va desfăşura în perioada 16-18 decembrie 2009 la Bucureşti”, a precizat Petru Carcalete.

Concursul este organizat anual de către M.E.C.I., Direcţia Generală Învăţământ în Limbile Minorităţilor Naţionale şi Asociaţia Divers şi presupune două probe competiţionale, una teoretică , vizând întrebări privind cunoaşterea minorităţilor naţionale din România şi alta artistică, de prezentare a unor obiceiuri/ tradiţii ale minorităţilor.

Manifestarea are ca obiectiv promovarea comunicării şi dialogului, în cadrul unei comunităţi mixte.

În comuna suceveană Cacica convieţuiesc pe lângă români, etnici poloni şi ucraineni.


Intră acum și în grupul de