Amenzi de 25.000 lei pentru un antreprenor din Stulpicani prins cu un transport ilegal de lemne. În total el a expediat fără avize de însoțire peste 100 mc de material lemnos


Intră acum și în grupul de

Administratorul unei firme din domeniul silvic din comuna suceveană Stulpicani a expediat fără avize de însoțire 100,74 mc de material lemnos. Pentru faptele comise bărbatul a fost sancționat.

Potrivit IPJ Suceava, faptele au ieșit la iveală în urma unui control în trafic efectuat în data de 7 iulie.

Mai exact, Poliția și Garda Forestieră Suceava au oprit o autoutilitară ce se deplasa pe un drum forestier din comuna Stulpicani, transportând lemn rotund rășinoase. Vehiculul era condus de un bărbat de 36 de ani din comuna Vadu Negrilesei.

Conducătorul auto nu a putut prezenta niciun aviz de însoțire al materialului lemnos, iar polițiștii au stabilit că nu a fost generat nici un cod unic online.

De asemenea, inventarierea a arătat că în vehicul erau 19,18 mc lemn rotund rășinoase.

Prin urmare, bărbatul a fost amendat cu 10.000 lei, iar lemnul, în valoare de 5.581 lei a fost confiscat.

Mai mult, s-a stabilit că bărbatul este administratorul unei societăți comerciale din domeniul silvic din comuna Stulpicani.

Astfel, în data de 8 iulie, echipa de control s-a deplasat la sediul firmei.

Sursa precizează că în urma efectuării balanței dintre stocurile scriptice si stocurile faptice, echipa de control a constatat faptul că societatea respectivă a expediat fără avize de însoțire 16,34 mc cherestea rășinoase și 84,40 mc lemn rotund rășinoase din depozitul societății.

Pe lângă asta, s-a mai constatat și faptul că firma nu respectă obligația legală de verificare a codurilor unice aferente avizelor intrate in punctul de lucru.

Într-un final, societatea comercială reprezentată de bărbatul din Stulpicani a fost amendată cu 15.000 lei, iar cele 100,74 mc de material lemnos expediat ilegal a fost confiscat.


Intră acum și în grupul de