Mai mulți șoferi suceveni au dosare penale după ce au urcat băuți la volan. Unul dintre ei a intrat într-o mașină parcată pe Calea Unirii din Suceava, iar altul a rămas cu mașina în șanț

Zeci de echipaje de poliţie au fost prezente sâmbătă pe drumurile publice de pe raza întregului judeţ pentru a se asigura că participanţii la trafic vor ajunge la destinaţie în condiţii de deplină siguranţă.

Şi de această dată poliţiştii au identificat în trafic mai mulţi şoferi care, dând dovadă de iresponsabilitate au urcat băuţi la volan. În toate cazurile poliţiştii au întocmit dosare penale şi au suspendat şoferilor dreptul de a mai conduce vehicule pe drumurile publice.

Astfel, sâmbătă la ora 11:50, lucrătorii Poliției orașului Siret, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au identificat în trafic pe strada Bogdan Vodă, în localitatea Siret, autoturismul la volanul căruia se afla un băarbat de 66 ani, din orașul Siret care a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 1,33 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Șoferul a fost condus la Spitalul orașului Siret, unde i s-au prelevat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.                    În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

La ora 16.30, un echipaj din cadrul Secţiei15 Poliţie Rurală Vatra Dornei s-a autosesizat despre faptul că pe D.C. neclasificat Şaru Bucovinei pe raza localităţii Şaru Bucovinei a avut loc un eveniment rutier soldat cu avarierea unui autoturism, care a fost găsit avariat într-un  şanţ, iar la faţa locului nu se afla nici o persoană.

În urma verificărilor s-a stabilit că autovehiculul a fost condus de către un băarbat de 42 de ani din comuna Şaru Dornei care a refuzat testarea cu aparatul etilotest.

Conducătorul auto a fost condus la Compartimentul Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Municipal Vatra Dornei unde a refuzat recoltarea de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Și în acest caz s-a întocmit dosar de cercetare penală.

Tot sâmbătă, la ora 17:25 patrula de ordine publică din cadrul Poliția Municipiului Suceava – Secția de Poliție Burdujeni, în urma unui apel 112, a fost dirijată să se deplaseze  pe str. Calea Unirii, unde un autoturism, a avariat un auto parcat.

Patrula de ordine publică a  identificat autoturismul, iar polițiștii au procedat la legitimarea conducătorului auto constatând că este un bărbat de 30 ani din Suceava.

             Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 1.32 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la Spitalul Județean Suceava, unde i s-au recoltat două probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

            În cauză s-a întocmit proces verbal de constatare a infracțiunii flagrante pentru comiterea infracțiunii de ,,conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

La ora 18:50, lucrătorii Poliției orașului Siret, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au identificat în trafic pe strada Petru Mușat, din localitatea Siret, autoturismul la volanul căruia se afla un tânăr de 20 ani, din Bălcăuți care a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 1,29 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care s-a procedat la conducerea la Spitalul orașului Siret, unde i s-au prelevat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

 Și în acest caz s-a întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.