DSP Suceava recomanda simpatizantilor cu semne ale virozei sa nu participe la manifestari electorale


Intră acum și în grupul de

În contextul pandemiei de gripă porcină, întâlnirile publice ar trebui să fie evitate, atenţionează reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava referindu-se la manifestările electorale. „Interzicerea participării la evenimente ce presupun adunări de persoane nu poate fi luată la nivel local. Dar cei care participă ar trebui să respecte regulile elementare. Atunci când tuşesc sau strănută trebuie neapărat să pună la gură un şerveţel de unică folosinţă şi apoi să-l arunce la coş. Nu este recomandată folosirea batistelor din pânză pentru că pot reţine viruşii”, a declarat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă Valerian Morariu, şeful Serviciului de Supraveghere şi Control Boli Transmisibile din cadrul Compartimentului de Epidemiologie al DSP Suceava.

Acesta a spus că o altă măsură ce nu trebuie omisă este spălatul mâinilor. „Este o problemă cu spălatul pe mâini. Afecţiunile s-ar reduce cu 30 la sută dacă această regulă ar fi respectată”, a afirmat Valerian Morariu.

Potrivit şefului Serviciului de Supraveghere şi Control Boli Transmisibile persoanele ce prezintă simptome de viroze ar trebui să stea la domicilii. „Este o regulă de bun simţ, când eşti bolnav să nu te prezinţi în colectivitate”, a afirmat Valerian Morariu.

Responsabilii din sistemul sanitar sucevean recomandă organizatorilor de mitinguri electorale să solicite simpatizanţilor răciţi să nu participe, pentru a nu transmite eventualii viruşi.

În judeţul Suceava au fost confirmate 9 cazuri de gripă porcină, dar eventualele migraţii la manifestări electorale ar putea duce la o creştere explozivă de cazuri.

Spre exemplu Organizaţia Judeţeană Suceava a PD-L intenţionează să participe cu 5.000 de membri de partid la mitingul de susţinere a candidaturii lui Traian Băsescu care va fi organizat la Iaşi, duminică 1 noiembrie 2009, localitate în care a fost semnalat un focar de gripă nouă şi peste 20 de cazuri confimate.


Intră acum și în grupul de