Acasă Social Apel catre rudele pacientilor din Spitalul Judetean sa nu mai forteze intrarile...

Apel catre rudele pacientilor din Spitalul Judetean sa nu mai forteze intrarile in unitate


Intră acum și în grupul de

Directorul medical al Spitalului Judeţean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, Doina Elena Ganea, a lansat un apel către rudele celor internaţi să nu mai forţeze uşile unităţii şi chiar să evită intrarea în instituţie dacă au simptome specifice virozelor. „Facem apel către populaţie să nu mai forţeze intrările în spital. Nu fac decât să aducă viruşii în spital”, a declarat Doina Elena Ganea, precizând că bolnavii cu o imunitate scăzută pot lua virusul de la aparţinători, mai ales că acesta se transmite foarte uşor, pe calea aerului.

Şi Valerian Morariu, şeful Serviciului de Supraveghere şi Control Boli Transmisibile din cadrul Compartimentului de Epidemiologie al DSP Suceava a precizat că populaţia se comportă „în lipsă de cunoştinţă” şi nu dau atenţie formelor uşoare, care de fapt sunt cele mai periculoase.



„Până acum, la noi, toate cazurile confirmate de gripă cu virus AH1N1 au avut forme uşoare. Crezi că este o răceală uşoară şi când colo ai de fapt virusul. Şi mergi la Urgenţe sau în vreun salon şi contaminezi şi pe alţii”, a menţionat Valerian Morariu.

Acesta a mai afirmat că „pe un asemenea scenariu populaţia ar trebui să înţeleagă”, şi mai mult cei cu viroze să nu vină în zone aglomerate precum este spitalul, ci se trateze. „Să ia aspirină sau paracetamol, să bea chiar un vin fiert”, a precizat şeful Serviciului de Supraveghere şi Control Boli Transmisibile.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version