La sfarsitul saptamanii, humorenii se vor bucura in sfarsit de apa calda si caldura


Intră acum și în grupul de

Începând de duminică seară locuitorii oraşului Gura Humorului care sunt racordaţi la sistemul centralizat de termoficare vor beneficia de apă caldă şi căldură. Anunţul a fost făcut marţi de primarul oraşului, Marius Ursaciuc, care a arătat că sistemul de termoficare al oraşului Gura Humorului, realizat prin proiectul „Suceava-Utilităţi şi mediu la standarde europene”, va fi pus în funcţiune de vineri când încep probele la cald.

Potrivit edilului-şef humorean, proiectul de refacere a sistemului de termoficare din oraş, în valoare de aproximativ 12 milioane de euro a constat în construcţia unei centrale de cogenerare, reţele de termoficare şi transformarea vechilor centrale termice de cartier în puncte termice.

Primarul a menţionat că vor beneficia de agent termic şi de apă caldă toate instituţiile publice din oraş, precum şi 230 de locuinţe care sunt racordate în prezent la sistemul centralizat de termoficare.

Ursaciuc a explicat că în prezent se află în derulare procedurile de selecţie a operatorului care va deservi centrala de cogenerare, până la stabilirea acestuia administrarea sistemului fiind realizată de serviciul termic din primărie în colaborare cu constructorul. El şi-a exprimat speranţa că până la sfârşitul lunii decembrie va fi desemnat operatorul care urmează să preia această activitate şi care va achita o redevenţă cu care administraţia locală va achita ratele împrumutului pentru această investiţie.

Ursaciuc a mai ţinut să precizeze că Gura Humorului este singurul oraş care are soluţie alternativă de încălzire pentru instituţiile publice, toate având centrale termice proprii.


Intră acum și în grupul de