Scoala Crestina Filadelfia si-a inchis portile dupa ce 4 elevi au fost diagnosticati cu gripa noua


Intră acum și în grupul de

Institutul Cantacuzino a confirmat marţi, la ora 18:30, prezenţa virusului AH1N1 la încă 6 persoane de pe raza judeţului Suceava. Potrivit DSP Suceava, este vorba despre 4 elevi ai Şcolii Creştine Filadelfia cu vârste între 14 şi 18 ani, 3 băieţi şi o fată.

„Probele biologie de la 7 elevi au fost recoltate în data de 02.11.2009, iar 4 dintre aceştia au fost confirmaţi ca purtători ai virusului nou. Debutul simptomatic a avut loc în data de 30.10.2009”, precizează purtătorul de cuvânt al DSP Suceava, Adrian Popescu, cu menţiunea că miercuri dimineaţă, s-a luat măsura de închidere a şcolii cu avizul Centrului Naţional pentru Supravegherea şi Controlul Bolilor Transmisibile, până pe data de 11 noiembrie, inclusiv.

DSP Suceava mai spune că diagnosticarea contacţilor din şcoală şi familie se va face prin confirmare clinică.

„În momentul de faţă, sunt 4 elevi internaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Sf. Ioan cel Nou Suceava, respectiv o elevă dintre cei confirmaţi şi alţi colegi din şcoală. Decizia internării fiind luată în funcţie de simptomatologia fiecărui pacient prezentat la spital”, mai spun oficialii DSP Suceava.


Intră acum și în grupul de