FOTO VIDEO // Două mașini pline cu țigări de contrabandă au fost depistate la Brodina. Țigările confiscate valorează peste 350.000 lei

Polițiștii de frontieră suceveni au depistat câteva zeci de mii de pachete cu țigări și două autoturisme folosite pentru transportul contrabandei, anunță purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră Suceava, comisar șef Ilie Poroch Serițan.

Potrivit sursei citate, inițial, în dimineața de 20 iulie, polițiștii de frontieră au descoperit, pe raza localității Brodina, la aproximativ 5 kilometri de linia de frontieră spre interior, un autoturism marca Audi A6, fără plăcuțe de înmatriculare, abandonat.

În mașină puteau fi observate colete voluminoase, specifice baxurilor cu țigări de contrabandă.

Cercetând zona, polițiștii de frontieră au descoperit, în garajul unei case aflate în construcție, o altă mașină – marca Mitsubishi – cu numere de înmatriculare de Marea Britanie, plină cu colete cu țigări.

Cele două mașini au fost transportate la sediul S.T.P.F. Suceava, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea totală de 31.486 pachete cu țigări, de diferite mărci și proveniență – 10.400 pachete în autoturismul Audi A6 și 20.996 pachete cu țigări în Mitsubishi. Țigările, în valoare totală de 368.386 lei, și mașinile, ambele în valoare de 10.000 de lei, au fost indisponibilizate la sediul serviciului până la finalizarea cercetărilor.

În cauză se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracțiunii de contrabandă şi identificare a tuturor persoanelor implicate, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.