Două firme din Suceava au fost amendate cu 18 și 30 mii lei pentru nereguli silvice. Polițiștii au confiscat aproape 60 mc de material lemnos


Intră acum și în grupul de

Două societăți comerciale din județul Suceava au fost supuse unor ample controale realizate de lucrătorii Biroului Combaterea Delictelor Silvice din cadrul IPJ Suceava împreună cu inginerii silvici din cadrul Gărzii Forestiere Suceava, în baza Planului Comun de Acţiune “Scutul Pădurii 2020”.

Astfel, potrivit IPJ Suceava, cele două firme au fost verificate în perioada 13-17 iulie.

Imagine ilustrativă

În primul caz, se cunoștea că firma a expediat fără avize de însoțire 35,13 mc cherestea rășinoase.

Pe lângă asta, s-a mai constatat faptul că societatea nu respectă obligația legală de verificare a codurilor unice aferente avizelor intrate în punctul de lucru, operează în mod eronat datele în aplicația informatică, nu respectă modul de completare al avizelor de însoțire a materialului lemnos și nu înscrie la zi și în ordine cronologică avizele de însoțire în registrul de evidentă a materialului lemnos, precizează sursa citată.

Prin urmare, poliţiştii au aplicat cinci amenzi în valoare de 18.000 lei, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea cantităţii de 35,13 mc cherestea rășinoase în valoare de 25.258 lei.

În cel de al doilea caz, controalele au arătat că o altă firmă din județul Suceava de asemenea nu respectă obligația legală de verificare a codurilor unice aferente avizelor intrate în punctul de lucru şi operează în mod eronat datele în aplicația informatică.

Drept urmare, societatea comercială a fost sancționată cu zece amenzi în valoare de 30.000 lei, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea cantității de 23,73 mc lemn rotund rășinoase in valoare de 4.437 lei.


Intră acum și în grupul de