Creste numarul de cazuri confirmate cu virusul gripei noi


Intră acum și în grupul de

Institutul Cantacuzino a confirmat sâmbătă, prezenţa virusului AH1N1 în cazul a 5 probe din cele 12 trimise în data de 05.11.2009. Potrivit adjunctului Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, Marinela Grădinaru este vorba de un elev de la Seminarul Teologic Suceava, două eleve domiciliate în municipiul Vatra Dornei cu istoric de călătorie în Republica Moldova, un tânar de 26 de ani întors din Italia şi un bărbat contact cu o persoană venită din Iaşi.

Adjunctul DSP Suceava precizează că vineri, s-au recoltat alte 10 probe din care 3 postterapie cu Tamiflu, iar sâmbătă s-au recoltat încă 3 probe, rezultatele urmand a fi transmise zilele urmatoare.

„În perioada urmatoare se va discuta posibilitatea de suspendare a cursurilor pentru o perioadă de 7 zile la Seminarul Teologic Suceava la nivelul unei alte clase sau a intregii unităţi de învăţământ, după ce pe data de 05.11.2009 s-a decis suspendarea cursurilor clasei a XII-a unde învăţa elevul confirmat cu prezenta virusului AH1N1”, menţionează Mirela Grădinaru.

Aceasta a mai adăugat că Primaria Municipiului Suceava a oferit sprijin în dezinfecţia unor unităţi de învăţământ, punând la dispoziţie logistica necesară, DSP Suceava asigurând substanţa dezinfectantă.


Intră acum și în grupul de