Dezinsecție generală la Rădăuți, duminică și luni, cu o substanță nocivă. Primăria recomandă localnicilor să stea în case în timpul dezinsecției


Intră acum și în grupul de

Primăria municipiului Rădăuți anunță că va efectua o dezinsecție prin pulverizare aeriană, cu ajutorul unui elicopter specializat, pentru combaterea țânțarilor, muștelor și a insectelor târâtoare, în perimetrul municipiului.

Potrivit sursei citate, aceste activități se vor desfășura în zilele de duminică, 26.07.2020, orele 19:30 – 21:30 și luni, 27.07.2020, orele 05:00 – 07:00.  Se va utiliza, ca substanță insecticidă – EXIT 100 SC (cypermethrin 100g/l SC)*.

Substanța dispersată este nocivă în caz de înghițire, poate declanșa alergii,  este periculoasă pentru mediul acvatic (se vor evita suprafețele de apă) și albine. Nu conține elemente componente considerate a fi persistente, bioacumulative și toxice.

Sursa precizează că substanța are Avizul Comisiei Naționale pentru produse biocide 4683BIO/18.05.21.

Astfel, se recomandă a se asigura minimă protecție a persoanelor, prin evitarea, pe cât posibil, a prezenței în mediul exterior în timpul dezinsecției, protejarea familiilor de albine și a stocurilor de furaje exterioare.

În caz de manifestări neplăcute, anunțați medicul sau adresați-vă serviciului de urgență din spitalul cel mai apropiat, mai menționează Primăria municipiului Rădăuți.


Intră acum și în grupul de