Formele usoare de gripa noua vor fi tratate in sectiile de infectioase ale spitalelor din judet


Intră acum și în grupul de

Sub supravegherea conducerii Secţiei de boli infecţioase din cadrul Spitalului Judeţean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, pacienţii cu forme uşoare de infecţii cu virus A H1N1, vor fi trataţi în secţiile de infecţioase a spitalelor din judeţ. Şeful Serviciului de Supraveghere şi Control Boli transmisibile din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, Valerian Morariu a declarat luni, în cadrul unei conferinţe de presă că unitatea medicală judeţeană a primit Tamiflu prin repartiţie guvernamentală pentru tratarea pacienţilor din judeţ cu forme uşoare şi medii şi nu necesită transferul la centrul regional de la Iaşi.

Valerian Morariu precizează că, dacă pacienţii nu necesită internare vor primi medicaţie şi se vor trata la domiciliu.

„Pentru a degaja secţia de boli infecţioase a Spitalului Judeţean, din cauza numărului mare de consultaţii s-a căzut de comun acord ca suspecţii să fie repartizaţi şi în teritoriu sub coordonarea şefului Secţiei de Boli infecţioase a Spitalului Judeţean, Corina Stănescu”, a spus Valerian Morariu.

Acesta a mai adăugat că în judeţ s-a înregistrat o circulaţie intensă a virusului, fiind depistat şi la persoane ce nu au avut contact cu colectivităţi sau cu copii, de aceea solicită sucevenilor să respecte cu stricteţe măsurile de prevenire.


Intră acum și în grupul de