Mai mulți șoferi fără permise au fost prinși duminica în traficul din județul Suceava. Unul dintre ei era și băut, altul a încălcat regimul de viteză, iar al treilea conducea o mașină furată


Intră acum și în grupul de

În cursul zilei de duminică, 26 iulie, polițiștii suceveni au depistat în trafic mai multe persoane care au condus mașini deși nu dețin permise de conducere. Pe lângă asta, unii dintre ei au comis în același timp și alte infracțiuni, precum conducerea sun influința alcoolului, încălcarea regimului de viteză sau chiar furt.

Referitor la ultimul aspect, pentru furt este cercetat un tânăr de 18 ani din comuna Voitinel. El a fost prins conducând pe raza comunei de domiciliu autoturismul bunicului său, pe care l-a luat fără ca acesta să știe. De menționat că tânărul nu are permis de conducere valabil pentru vreo categorie de vehicule.

Astfel, el este cercetat penal pentru „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „furtul în scop de folosință”.   

Un alt tânăr de 18 ani a fost prins pe DJ 209D, în localitatea Călinești Enache. Inițial, el a fost înregistrat cu aparatul radar rulând cu 95 km/h în localitate. La semnalele polițiștilor, conducătorul auto a refuzat să oprească, după care a mărit viteza și plecat de la fața locului, abandonând autoturismul după aproximativ 500 m.

El însă a fost identificat rapid, pe raza comunei de domiciliu Șerbăuți. Astfel, s-a constatat că tânărul nu are permis. Prin urmare el a fost amendat cu 2900 lei pentru încălcarea regimului de viteză și este cercetat penal pentru conducerea fără permis.

Tot duminica a fost depistat la Fălticeni un bărbat (40 ani) din județul Tulcea care conducea băut. El a fost oprit în toiul nopții, iar testarea cu aparatul etilotest a arătat un rezultat de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Pentru control bărbatul a prezentat un permis emis de către Marea Britanie, iar la verificarea în baza de date s-a constatat că în dreptul categorii B acesta figura „Invalid”.

Astfel, bărbatul este cercetat atât pentru conducerea fără permis, cât și pentru conducerea sub influiența alcoolului.

Încă un șofer fără permis a fost depistat pe DN 2H, între localitatea Bivolăria și comuna Putna. Bărbatul (29 ani) din orașul Vicovu de Sus nu deține permis, iar pe lângă asta s-a constatat că auto în cauză nu are o poliță de asigurare RCA obligatorie valabilă, motiv pentru care bărbatul a fost amendat. El de asemenea este cercetat penal.

Lista este completată de un bărbat (31 ani) din Cacica, prin conducând pe DN 17A din comuna Vatra Moldoviţei. Controlul a arătat că bărbatul este posesor de permis de conducere, însă acesta figurează în bazele de date cu mențiunea Restricții-Suspendat. Și el este cercetat penal.


Intră acum și în grupul de