Un șofer de TIR ucrainean a încercat să intre prin PTF Siret cu peste 34.000 de dolari ascunși în cabina camionului. Ucraineanului i-a fost confiscată valuta ce depășea plafonul vamal permis, i-a fost aplicată interdicție de cinci ani de intrare în România și amendă de 3000 de lei

Un ucrainean a rămas fără 22.3000 de dolari, a fost amendat și i s-a aplicat o interdicție de cinci ani de intrare în România după ce a încercat să intre în țară cu peste 34.000 de dolari ascunși în cabina camionului pe care îl conducea.  

Potrivit Poliției de Frontieră, echipa comună de control din Punctul de Trecere a Frontierei Siret  formată din polițiști de frontieră și lucrători vamali, a ridicat de la un cetățean ucrainean, în vederea confiscării, suma de 22.300 dolari, ascunsă şi nedeclarată la intrarea în România.

Astfel, vineri, în Punctul de Trecere a Frontierei Siret s-a prezentat pe sensul de intrare în ţară un cetățean ucrainean, în vârstă de 28 de ani, la volanul unui automarfar înmatriculat în Ucraina.

Cu ocazia formalităţilor de frontieră, echipa comună de control formată din polițiști de frontieră și lucrători vamali a descoperit în cabina camionului, într-o pungă disimulată printre haine, suma de 34.100 dolari.

Având în vedere că valuta nu a fost declarată la intrarea în țară, a fost ridicată în vederea confiscării suma de 22.300 dolari, iar echivalentul a 10.000 euro, reprezentând plafonul vamal permis, i-a fost restituit cetățeanului ucrainean.

Şoferul a fost sancționat cu amendă în valoare de 3.000 lei, iar față de persoana în cauză poliţiştii de frontieră au instituit măsura interzicerii intrării în România pentru o perioadă de 5 ani.