Un tânăr din Volovăț a fost introdus în arest pentru că a condus băut și fără permis. Inițial, acesta nu a oprit mașina, fiind urmărit de polițiști până a tras pe dreapta

Un tânăr de 32 de ani din Volovăț a fost reținut și introdus în arestul Poliției Județene Suceava pentru că a condus băut și fără permis.

Potrivit Poliției Județene Suceava, sâmbătă, patrula de siguranță publică din cadrul Secției nr. 3 de Poliție Rurală Marginea care desfășura activități de supraveghere și control trafic rutier pe DJ 178 pe raza comunei Volovăț,  a observat un autoturism ce se deplasa din direcția municipiului Rădăuți către centrul comunei Volovăț, al cărui conducător circula cu utilizarea fazei lungi a farurilor.

Din cauză că în urma folosirii semnalelor acustice și luminoase din dotarea autospecialei de poliție tânărul aflat la volan nu a oprit vehiculul, s-a procedat la urmărirea acestuia pe DJ 178, iar ulterior acesta a oprit autoturismul pe partea dreaptă.

Polițiștii l-au identificat pe cel aflat la volan, un tânăr de 32 de ani din Volovăț, care fiindu-i solicitate actele persoale și cele ale autoturismului a prezentat doar o copie xerox după asigurarea obligatorie RCA, precizând totodată faptul că nu are asupra sa cartea de identitate și că nu deține permis de conducere.

Întrucât emana halenă alcoolică, șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În urma verificărilor în bazele de date ale poliției Române a rezultatul faptul că șoferul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Având în vedere cele constatate, acesta a fost condus la Spitalul Municipal Rădăuți, unde a fost de acord să îi fie prelevate două mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Șoferul a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore.

La nivelul Poliției Municipiului Rădăuți s-a constituit escortă, care l-a condus pe bărbatul de 32 de ani la Centru de Reținere și Arest Preventiv din cadrul I.P.J. Suceava.

În acest caz s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și ”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, cercetările urmând a fi continuate de către lucrătorii Postului de Poliție Volovăț.