Un tânăr din Berchișești care conducea băut și fără permis o mașină furată a fost prins de polițiștii suceveni și reținut


Intră acum și în grupul de

Un tânăr de 27 de ani din Berchișești a fost reținut și introdus în Arestul IPJ Suceava după ce a fost prins, duminică, la volanul unei mașini furate, băut și fără permis.

Un echipaj de poliţie rutieră din cadrul Poliției Gura Humorului care acţiona în cadrul Planului de Acţiune „Blocada” pentru depistarea şi sancţionarea conducătorilor auto care conduc autovehicule sub influenţa băuturilor alcoolice, pe str. Pricopie Jitariu, din localitatea Berchişeşti în apropierea intersecţiei cu D.J. 209C, a oprit pentru control autoturismul marca Audi A4, condus de un tânăr de 27 ani, din localitate.

Deoarece conducătorul auto emana miros de băuturi alcoolice, s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Totodată, s-a procedat la efectuarea de verificări în bazele de date ale Poliţiei, ocazie cu care s-a constatat faptul că tânărul nu posedă permis de conducere pentru nici un fel de categorie de vehicule.

În urma verificărilor efectuate în baza de date a deţinătorilor de autovehicule din România, s-a constatat faptul că autoturismul marca Audi A4, aparţine unui bărbat din Berchişeşti, iar tânărul depistat la volan a declarat că a furat autoturismul din faţa casei sale, în timp ce proprietarul se afla în casă.

În acest caz s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de: „furt în scop de folosinţă”, „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului”, iar tânărul a fost reținut în Arestul IPJ Suceava.


Intră acum și în grupul de