Sucevenii reclama firmele ce mansardeaza si izoleaza termic blocurile


Intră acum și în grupul de

Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Suceava este asaltat în ultima perioada de tot mai mulţi suceveni, cu reclamaţii privind firme de construcţii care nu îşi îndeplinesc obligaţiile contractuale. Este vorba, în special de firme care realizează izolarea termică a blocurilor, lucrări de mansardare, lucrări de instalaţii termice şi sanitare.

Potrivit comisarului superior al CJPC Suceava, Elena Oanea, până acum s-au primit 16 reclamaţii, dintre care 15 s-au soluţionat în favoarea consumatorilor, societăţile fiind sancţionate contravenţional cu amenzi în cuantum total de 72.000 lei.

Reclamaţiile au vizat executarea de lucrări de calitate proastă, utilizarea la realizarea lucrărilor a unor materiale neconforme, depăşirea termenului de finalizare a lucrării şi nerespectarea clauzelor contractuale.

„Numai în luna octombrie CJPC Suceava a soluţionat şapte reclamaţii de acest fel, toate în favoarea consumatorilor, operatorii economici fiind sancţionaţi şi stabilindu-se măsuri şi termene de remedierea a deficientelor. Dintre acestea, trei au vizat firma PRO UNION TERM SRL Zvoriştea care nu a respectat termenul de execuţie a lucrărilor de anvelopare locuinţe, asumat prin contracte.

Termenele au depăşit mai mult de o lună de zile. Aceasta, în situaţia în care încasase contravaloarea lucrărilor în avans. Având în vedere că operatorul economic care s-a angajat să efectueze lucrările nu are capacitatea tehnică de a le finaliza s-a dispus restituirea sumelor încasate în avans”, spune Elena Oanea, cu menţiunea că pentru nerespectarea clauzelor contractuale a fost sancţionat cu amendă contravenţională în cuantum de 3.000 lei.

„Alte două reclamaţii vizau SC OVIMANSARD SRL pentru nerespectarea obligaţiilor contractuale faţă de locatarii blocului 82 A, sc.B, strada Narciselor din Suceava. Societatea a efectuat lucrări de mansardare a blocului angajându-se ca în schimbul cedării dreptului de coproprietate să efectueze diverse lucrări de îmbunătăţire a imobilului. Deşi lucrarea de mansardare a fost finalizată şi recepţionată încă din luna februarie, SC OVIMANSARD SRL nu şi-a respectat obligaţia de a realiza reparaţii la instalaţia de canalizare şi încălzire de la subsolul blocului, motiv pentru care CJPC Suceava a sancţionat operatorul economic cu a amendă în cuantum de 4.000 lei şi a impus societăţii efectuarea reparaţiilor necesare.

SC OVIMANSARD SRL nu şi-a îndeplinit obligaţia şi totodată măsura dispusă. Prin urmare a fost sancţionată din nou, cu amendă în cuantum de 10.000 lei şi s-a dat un nou termen. Dacă nici de această dată operatorul economic nu respectă măsura reparatorie stabilită de CJPC Suceava, se va proceda la suspendarea activităţii conform normelor legale”, menţionează comisarul superior sucevean.

Elena Oanea a mai precizat că, pe lângă aceste reclamaţii la CJPC Suceava s-au mai adresat şi alţi consumatori nemulţumiţi de lucrările de construcţii, dar nu au prezentat documente: contract, chitanţe.

Comisarul superior recomandă sucevenilor să angajeze astfel de lucrări numai pe baza de contract şi cu dovada achitării sumelor prin chitanţe, şi să solicite la încheierea lucrării întocmirea unui proces verbal de recepţie.


Intră acum și în grupul de