Pompierii suceveni au salvat două case de locuit după aproape trei ore de luptă cu un incendiu izbucnit în localitatea Budeni

Un incendiu puternic a izbucnit la o gospodărie din satul Budeni, orașul Dolhasca. Focul a pus în pericol două case de locuit, care au fost salvate datorită intervenției pompierilor suceveni.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, Lt. Alin Găleată, incendiul a fost anunțat duminică, la ora 22:27. Astfel, la fața locului au intervenit pompierii militari și civili cu patru autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD.

La sosirea echipajelor, flăcările se manifestau la acoperișul unui adăpost de animale și la bunurile depozitate într-o magazie, cu pericol de propagare la două case de locuit, aflate în imediata apropiere.

Pompierii au reușit să lichideze incendiul la ora 01:20.

Până atunci însă au ars acoperișul adăpostului de animale pe o suprafață de aproximativ 150 mp și bunurile din interiorul magaziei. S-au degradat 10 mp dintr-un perete al unei case de locuit și 15 mp din acoperișul de la cea de-a doua locuință.

În același timp, nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat cele două case de locuit, cu bunurile aferente.

Sursa menționează că incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza unui scurtcircuit produs la un conductor electric defect sau neizolat corespunzător.