Polițiștii au alergat pe un câmp după un tânăr din Sucevița pe motocicletă. Tânărul nu avea permis și a fost găsit la un prieten când ascundea motocicleta neînmatriculată


Intră acum și în grupul de

Un tânăr din Sucevița a luat-o pe arătură, la propriu și la figurat, încercând să fugă de la polițiști cu o motocicletă neînmatriculată, el însuși neavând permis de conducere. Tânărul a circulat pe un câmp, unde autospeciala nu avea acces, însă oricum a sfârșit prin a fi prins și cercetat penal.

Urmărirea a început luni, în jurul orelor 13:50, când un lucrător din cadrul Postului de Poliție Sucevița l-a observat pe un localnic (19 ani), despre care se știa că nu are permis.

Tânărul conducea o motocicletă fără plăcuță cu număr de înmatriculare pe DC 44 Voievodeasa, avându-l în calitate de pasager pe un alt localnic.

În aceste condiții, polițistul a efectuat semnal regulamentar de oprire prin folosirea semnalelor luminoase și acustice din dotarea autospecialei de poliție.

Conducătorul motocicletei, însă, a ignorat semnalele de oprire și a mărit viteza de deplasare, pătrunzând într-o zonă de câmpie cu vegetație densă, iar la un moment dat, pasagerul care se afla pe locul din spate, a sărit din mers de pe motocicletă, continuând să se deplaseze pedestru, înspre zona împădurită.

S-a procedat la urmărirea conducătorului motocicletei și întrucât la un moment dat terenul era accidentat, nefiind posibil accesul cu autospeciala de poliție, s-a pornit în urmărirea pedestră observând că tânărul se deplasează cu motocicleta pe câmp și se îndreaptă către DN 17A Marginea.

Ulterior, profitând de faptul că terenul era accidentat și autospeciala de poliție nu putea să se deplaseze prin locurile unde acesta a pătruns, el s-a îndreptat către DN 17A Marginea, continuându-și deplasarea către DC Șoarecu din comuna Marginea.

Astfel, s-a continuat urmărirea acestuia, concomitent cu solicitarea în sprijin a patrulei din cadrul SPR 3 Marginea. Astfel, tânărul fiind în permanență în raza vizuală.

La un moment dat, el s-a deplasat pe DC Șoarecu, și a pătruns cu motocicleta în curtea locuinței aparținând pasagerului.

Imediat, împreună cu patrula solicitată în sprijin, s-a ajuns la poarta locuinței respective, unde a fost identificat motociclistul în timp ce se afla lângă motocicleta cu care s-a deplasat și care încerca să o introducă într-o anexă a gospodăriei.

Atunci, el a fost legitimat, ocazie cu care a recunoscut că a fugit de autospeciala de poliție întrucât nu deține permis de conducere și motocicleta nu este înmatriculată, fapt confirmat de bazele de date oficiale.

Totodată, s-a luat legătura cu procurorul de serviciu din cadrul Parchetului de pe Lângă Judecătoria Rădăuți, care a opinat faptul că nu se impune luarea unor măsuri preventive față de tânărul fugar.

În cauză urmează a se efectua cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat” și „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.


Intră acum și în grupul de