Amenzi de 18.000 lei pentru două firme sucevene din domeniul silvic. Acestea au fost controlate după ce un sucevean a făcut o sesizare privind un camion posibil supraîncărcat cu lemne


Intră acum și în grupul de

Două firme din domeniul silvic au fost supuse unor controale din partea Poliției Suceava și Gărzii Forestiere Suceava, controale soldate cu mai multe amenzi.

De menționat că verificările au fost inițiate în baza sesizării activistului de mediu Marius Mocanu, care a relatat că în data de 7 august a observat un camion încărcat cu material lemnos care se deplasa pe drumurile publice, fiind suspect de supratonaj.

Astfel, controalele au avut loc în perioada 08-11 august, la o societate comercială din Cornu Luncii și alta din Brăiești.

Prin urmare, prima firmă a fost amendată cu 12.000 lei (trei sancțiuni contravenționale),  fiind confiscată cantitatea de 7,49 mc lemn de lucru rășinoase în valoare de 1288,28 lei și cantitatea de 0,48 mc cherestea rășinoase în valoare de 345,12 lei. 

Cealaltă firmă a fost amendată cu 6.000 lei (două sancțiuni contravenționale),  fiind confiscată cantitatea de 13,79 mc lemn de lucru rășinoase în valoare de 2371,88 lei.


Intră acum și în grupul de