Complexul de Natatie si Kinetoterapie a fost inaugurat in prezenta fostului ministru Cristian Adomnitei


Intră acum și în grupul de

Noul Complex de Nataţie şi Kinetoterapie al Universităţii sucevene, investiţie de aproximativ trei milioane de euro, a fost inaugurat, miercuri seara, în prezenţa studenţilor, cadrelor didactice universitare şi autorităţilor locale. Rectorul Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava, prof. univ. dr. ing. Adrian Graur, a declarat că noul Complex de Nataţie şi Kinetoterapie este unul din cele mai moderne din România ce dispune de 10 laboratoare de kinetoterapie şi un bazin de înot cu şase culoare, cu o lungime de 26 de metri, o lăţime de 14 metri şi o adâncime cuprinsă între 2,6 şi 3,1 metri, având o platformă reglabilă.

Adrian Graur a spus că noul complex dispune şi de o staţie de tratare a apei, de un sistem de ventilaţie şi de o centrală termică proprie. Rectorul sucevean a subliniat că investiţia va fi destinată pregătirii studenţilor, dar va fi deschisă şi comunităţii sucevene.

Acesta a precizat că, în ultimii ani, atât volumul investiţiilor, cât şi bugetul de cercetare al Universităţii sucevene au crescut arătând că în strategia de dezvoltare a instituţiei academice este cuprinsă reabilitarea Corpului istoric şi realizarea celui de al doilea campus universitar.

Rectorul universităţii sucevene a spus că, recent, s-au finalizat lucrările de reabilitare a Cabanei de Vânătoare de la Şipoţel, construcţie ce dispune de opt camere cu trei locuri, şapte camere cu două locuri, două apartamente, o sală de seminar cu o capacitate de 30 de locuri, un restaurant cu 50 de locuri, iar obiectivul va fi destinat pregătirii studenţilor Facultăţii de Silvicultură, dar şi pentru organizarea unor reuniuni ce vizează diverse activităţi ale universităţii.

Printre participanţii la festivitatea de inaugurare a Complexului de Nataţie şi Kinetoterapie s-au numărat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Vasile Ilie şi fostul ministru al Educaţiei, deputatul Cristian Adomniţei.


Intră acum și în grupul de