Doi jandarmi suceveni au primit Emblema de onoare a MAI cu însemn de război. Ei au participat la o misiune internațională de pregătire a forțelor de ordine din Afganistan


Intră acum și în grupul de

Inspectoratul de Jandarmi Județean Suceava anunță că în data de 14 august, la sediul Inspectoratului a avut loc festivitatea de acordare a unor distincții onorifice pentru doi jandarmi suceveni care au participat la misiuni internaționale.

Concret, doi subofițeri participanți la Misiunea NATO în Afganistan timp de 6 luni, în perioada 2018-2019, au primit Emblema de onoare a Ministerului Afacerilor Interne cu  însemn de război, pentru modul de îndeplinire a atribuțiilor în această perioadă.

Este vorba despre plutonierul adjutant Timu Vasile și plutonierul major Horătău Ștefan, care au făcut parte dintr-un contingent compus din 23 de jandarmi români – „Contingentul 10 Aurelia Dacorum”, care a desfășurat activități de pregătire a forțelor de ordine afgane.

Sursa mai menționează că anterior, cei doi jandarmi suceveni au fost decorați cu medalia Non-Article 5, pentru serviciul în slujba NATO și au primit din partea inspectorului general al Jandarmeriei Române Distincția de serviciu „Misiuni in străinătate”.


Intră acum și în grupul de