Un transport repetat de lemne și altul fără aviz de însoțire au fost depistate într-o singură seară în județul Suceava. Polițiștii au confiscat peste 23 mc de material lemnos


Intră acum și în grupul de

Polițiștii au depistat în traficul sucevean două transporturi ilegale de material lemnos, ambele efectuate în seara de joi, 20 august.

Potrivit IPJ Suceava, cel mai semnificativ caz a fost depistat în urma unei sesizări prin 112. Astfel, polițiștii s-au deplasat în comuna Suceviţa, iar în jurul orelor 22:40 au identificat o autoutilitară, condusă de un bărbat din comuna Marginea, care transporta material lemnos.

Imagine ilustrativă

Conducătorul auto a declarat că materialul lemnos aparţine unei societăţi comerciale din comuna Volovăţ şi nu deţine asupra sa avizul de însoţire pentru materialul lemnos transportat.

Ulterior administratorul societăţii, un bărbat de 31 de ani din comuna Volovăţa prezentat poliţiştilor un aviz de însoţire secundar pentru cantitatea de 19,28 mc lemn rotund de esenţă brad.

Cu toate acestea, în urma vizualizării imaginilor şi înregistrărilor video s-au confirmat suspiciunile potrivit cărora autoutilitara condusă de bărbatul din comuna Marginea a efectuat două transporturi de material lemnos în baza aceluiaşi aviz de însoţire.

Prin urmare, firma a fost amendată, iar materialul lemnos transportat a fost confiscat şi predat în custodie Ocolului Silvic Marginea. Totodată, s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de „fals material în înscrisuri oficiale” și „uz de fals”, ce va fi soluţionat procedural.

Celălalt transport ilegal a fost depistat în aceeași seară, pe raza localităţii Pojorâta, unde polițiștii au oprit o autoutilitară condusă de un tânăr de 21 de ani din municipiul Câmpulung Moldovenesc.

Verificările au arătat că tânărul nu deţine aviz de însoţire pentru materialul lemnos transportat (4,10 mc de lemn de foc).

Drept urmare, el a fost amendat cu 1.000 lei, iar lemnul transportat, în valoare de 430 lei, a fost confiscat.


Intră acum și în grupul de