Poliția Română: Aproape 3.000 de amenzi aplicate și lemn în valoare de 800.000 lei confiscat într-o amplă acțiune la nivel național


Intră acum și în grupul de

Poliția Română, Jandarmeria Română și Poliția de Frontieră au derulat, în data de 20 august, o acțiune de amploare pentru prevenirea și combaterea faptelor ilegale din domeniul silvic.

Potrivit  IGPR, acțiunea a avut loc la nivel național, fiind organizate filtre rutiere amplasate în punctele obligatorii de trecere din toată țara.

Prin urmare, au desfășurat verificări a circulației materialului lemnos în 1.568 de filtre rutiere și 386 activități specifice de control pe linia prelucrării, depozitării și valorificării materialului lemnos.

În cadrul acțiunii, au fost verificate 118 instalații de debitare a lemnului rotund, 297 de depozite de material lemnos și 40 de piețe, târguri și oboare.

De asemenea, au fost constatate 51 de infracțiuni (21 prevăzute de Codul Silvic și 30 de Codul Penal) și au fost aplicate 2.910 amenzi în valoare de 198.213 lei.

Totodată, au fost confiscați 2.554 de metri cubi de material lemnos, în valoare de aproape 800.000 de lei (lemn de lucru, cherestea și lemn de foc).

Tot în cadrul acestei acțiuni, au fost confiscate peste 1.500 de alte bunuri (2 fierăstraie mecanice, 1 tractor, 1 autovehicul și 1.498 alte materiale).

Sursa precizează că la această operațiune au participat polițiști de ordine publică, rutieră, investigare a criminalității economice, transporturi și din alte structuri ale Poliției Române, jandarmi și polițiști de frontieră, care au acționat pentru combaterea activităților ilicite în domeniul exploatării, prelucrării și comercializării materialului lemnos.


Intră acum și în grupul de