Tânăr din Șcheia imobilizat și pus la pământ de polițiștii din Suceava. După ce a fost prins conducând deși are permisul suspendat s-a blocat în mașină și a amenințat polițiștii


Intră acum și în grupul de

Polițiștii suceveni au acționat ferm, vineri, pentru imobilizarea unui tânăr de 26 de ani din comuna Șcheia ce a devenit recalcitrant și refuza să se conformeze solicitărilor polițiștilor care l-au prins conducând pe strada Mihai Eminescu din municipiul Suceava un autoturism Mercedes Benz deși permisul său este suspendat.

La controlul echipajului de poliție, tânărul a prezentat pentru control cartea de identitate și certificatul de înmatriculare al autoturismului și a arătat că permisul de conducere i-a fost reținut de polițiștii din județul Bistrița Năsăud în urmă cu mai mult timp, în urma unei abateri la regimul rutier.

Fiind efectuate verificări în bazele de date ale Poliției Române  s-a constatat faptul că cel în cauză figura la starea permisului – Cu restricţii – Suspendat.

Tânărul a fost informat de situație și i s-a transmis că va fi nevoie să însoțească echipajul la sediul Poliției Municipale Suceava pentru întocmirea documentelor legale, moment în care a blocat portierele, a ridicat geamul portierei devenind recalcitrant, agitat și a adresat cuvinte jignitoare organelor de poliție, declarând că nu va coborî din autoturism sub nicio formă.

El a fost somat în repetate rânduri că împotriva sa se va folosi forța fizică și utilizarea materialelor din dotare în cazul în care acesta nu se va conforma indicațiilor primite, iar acesta a continuat să se manifeste agresiv la fața locului motiv pentru care s-a solicitat sprijinul a încă două patrule.

Autoturismul în cauză a fost blocat folosindu-se autospecialele din dotare, iar întrucât conducătorul auto avea intenții de a demara de la fața locului,  împotriva lui s-a folosit spray-ul iritant lacrimogen prin geamul întredeschis a portierei din partea șoferului.

Imediat după folosirea folosit spray-ul iritant lacrimogen din dotare, tânărul a deschis portiera dreapta moment în care a fost imobilizat, culcat la pământ, încătușat și introdus în autospeciala de poliție.

Având în vedere atitudinea conducătorului auto la fața locului s-a solicitat și un echipaj din cadrul Biroului Rutier, iar conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Tânărul a fost dus la sediul Poliției Municipale Suceava și i s-a întocmit dosar penal privind infracţiunea de „conducere cu permisul suspendat”.


Intră acum și în grupul de