Focuri de avertisment la Straja pentru reținerea unor contrabandiști de țigări. Aceștia au abandonat țigări de aproape 90.000 de lei

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina au depistat, sâmbătă dimineața, în zona Straja un grup de contrabandiști care au reușit însă să fugă deși polițiștii au făcut și uz de armă pentru reținerea lor.

Potrivit STPF Suceava, sâmbătă în jurul orei 07.30, polițiștii de frontieră au observat în apropierea frontierei de stat, pe direcţia localităţii Straja, mai multe persoane care se deplasau de la frontiera de stat spre interiorul ţării, transportând în spate colete voluminoase.

Aceștia au acționat pentru reținerea persoanelor efectuând somațiile legale prin voce, moment în care acestea au abandonat coletele şi au fugit în direcţii diferite.

Pentru reținerea suspecților poliţiştii de frontieră au tras mai multe focuri de avertisment în plan vertical, însă nici de această dată nu s-au oprit.

Imediat au fost anunțate despre eveniment autoritățile de frontieră din Ucraina, în vederea cercetării în comun a cazului.       

La faţa locului au fost descoperite cinci colete care au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 7.490 pachete cu țigări de proveniență ucraineană.

Ţigările în valoare de 87.600 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat, precum și pentru documentarea întregii activități infracționale.