Un adolescent de 15 ani fugea cu scuterul de la polițiști, având ca pasager pe fratele său de 13 ani. Tânărul e cercetat penal


Intră acum și în grupul de

Un adolescent de 15 ani are probleme cu legea după ce a fost prins conducând un scuter deși nu are permis de conducere, iar vehiculul nu este înmatriculat/înregistrat. Mai mult decât atât, tânărul a încerca să fugă în trafic de la polițiști.

Concret, lucrătorii SPR 9 Şcheia au observat în trafic, joi, un scuter ce nu avea montată plăcuța cu numărul de înmatriculare în partea din spate și era condus de o persoană ce părea a fi minoră.  

Polițiștii au efectuat semnale regulamentar de oprire, însă conducătorul scuterului nu s-a conformat. Astfel, el a fost urmărit aproape un kilometru prin satul Moara Nică, comuna Moara.

Ulterior, polițiștii au stabilit că scuterul era condus de un adolescent de 15 ani, iar ca pasager era fratele său de 13 ani.

După verificarea persoanei și a scuterului în baza de date s-a constatat faptul că tânărul nu posedă permis de conducere și că scuterul nu este înmatriculat/înregistrat.      

Apoi, adolescentul a fost audiat în prezența tatălui său acesta declarând a luat scuterul fără ca părinții săi să știe.

Prin urmare, s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și ,,punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”.       


Intră acum și în grupul de