Un ucrainean prins în Vama Siret cu țigări de contrabandă s-a ales cu o amendă cât unsprezece salarii minime din Ucraina


Intră acum și în grupul de

Polițiștii de frontieră suceveni au depistat, în Vama Siret, un ucrainean care încerca să introducă în România câteva sute de pachete cu țigări de contrabandă.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției de Frontieră Suceava, comisar șef Ilie Poroch Serițan, ucraineanul I.S. (27 ani), s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Siret în seara de 26 august.

El conducea un microbuz marca Mercedes, înmatriculat în Ucraina, la volanul căruia intenționa să ajungă în România.

Sursa citată precizează că în baza analizei de risc, polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunțit asupra autovehiculului, persoanei și bagajelor.

Astfel, a fost descoperită ascunsă, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în interiorul banchetei şi spătarelor scaunelor microbuzului, cantitatea de 442 de pachete cu ţigări, de proveniență ucraineană.

Țigările în valoare de peste 660 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar șoferul microbuzului a fost amendat de către autoritatea vamală cu 7.000 lei (aproape 47.000 de grivne, salariul minim în Ucraina fiind puțin peste 4.000).

Totodată, împotriva cetățeanului ucrainean polițiștii de frontieră au luat măsura interzicerii intrării în România, pe o perioadă de cinci ani, mai menționează Ilie Poroch Serițan.


Intră acum și în grupul de