Un nou val de cazuri de violență în județul Suceava: Cele mai multe au loc între rude, iar cauzele principale sunt abuzul de alcool și banii


Intră acum și în grupul de

În cursul zilei de duminică, 30 august, la nivelul județului Suceava au fost înregistrate mai multe cazuri de violențe atât între rude, cât și între persoane care nu se cunosc. Cert rămâne faptul că în toate cele cinci cazuri au fost întocmite dosare penale.

Astfel, trei din cele cinci cazuri au avut loc în familii. Cel mai mult a avut de suferit o suceveancă (41 ani) bătută de către șotul său (50 ani). În seara de duminică ea s-a prezentat la UPU Suceava cu răni în zona feței. În urma consultării, femeia a fost diagnosticată cu „TCF fără pierderea cunoștinței, plagă sprâncenară stângă”.

Totodată, la Poliție femeia a depus o plângere scrisă prin care solicită atenționarea soțului, dar nu dorește întocmirea unui dosar penal pentru violență în familie.

Suceveanca a precizat că în timp ce se afla în locuința de domiciliu, ea a fost lovită cu palma peste față de către soțul său, care se afla sub influența băuturilor alcoolice, iar în urma loviturii aceasta s-a lovit cu capul de un birou. De asemenea, ea a fost supusă formularului de evaluare a riscului, cu scopul de a emite un ordin de protecție provizoriu împotriva soțului, însă aceasta s-a opus emiterii acestuia.

Ul alt caz a avut loc tot la Suceava. Un bărbat (51 ani) a sesizat poliția despre faptul că a fost lovit din senin de fratele său (48 ani). Ulterior, agresorul a relatat polițiștilor că a l-a lovit pe fratele său cu pumnul în față din cauză că i-ar fi dispărut o sumă de bani din locuință.

S-a întocmit formularul de evaluare al riscului, cu scopul de a emite un ordin de protecție provizoriu, însă bărbatul s-a opus vehement emiterii acestuia. El a fost transportat la Spitalul Județean Suceava, pentru a primi îngrijiri medicale de specialitate.

Atât în acest caz, cât și în cel de mai sus au fost întocmite dosare penale pentru „violență în familie”.

Un dosar pentru comiterea aceleași infracțiuni a fost întocmit și în cazul a doi frați din Rădăuți. Concret, unul dintre ei (28 ani) a fost îmbrâncit în glumă de către celălt (30 ani). În urma acestui gest însă, fratele mai mic a căzut, lovindu-se la umărul drept. El a ajuns la spital.

Tot duminică a mai fost înregistrat un caz de violență, de data acesta între persoanele care nu se cunosc. Agresiunea a avut loc tot la Suceava, pe terasa unui bar de pe str. Nicolae Iorga.

Mai exact, un sucevean (31 ani) a fost lovit din motive necunoscute de un alt localnic (55 ani) cu pumnul în zona urechii stângi. Bărbatul a depus plângere scrisă privind infracțiunea de ,,lovirea și alte violențe”.

Încă un caz de violență a avut loc la Preutești. Astfel, un bărbat (39 ani) a fost amenințat, iar soția acestuia lovită de către un tânăr (22 ani) din com. Fântânele. Conflictul a început după ce bărbatul de 39 de ani a încercat să recupereze o sumă de bani datorată de tânărul în cauză. Între cei doi s-a iscat un scandal, fapt pentru care tânărul a încercat să îl lovească pe celălalt bărbat, amenințându-l totodată și creând-i o stare de temere. Atunci, a intervenit și soția bărbatului agresat, motiv pentru care a fost lovită în zona toracelui.

Femeia nu a solicitat o ambulanță la fața locului deoarece leziunile provocate au fost minore și cu ocazia cercetărilor a declarat faptul că își rezervă dreptul de a formula plângere penală prealabilă. De asemenea, s-a întocmit dosar penal privind infracțiunile de „amenințare” și „lovirea sau alte violențe”.


Intră acum și în grupul de