VIDEO // Urmărire în trafic la Falcău pentru reținerea unui contrabandist. Șoferul a acroșat mașina poliției de frontieră și a reușit să fugă, abandonând însă autoturismul lângă un imobil în care erau depozitate mii de pachete cu țigări


Intră acum și în grupul de

Polițiștii de frontieră suceveni din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina au depistat, marți dimineața, un transport de țigări de contrabandă efectuat cu un autoturism de teren.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției de Frontieră Suceava, comisar șef Ilie Poroch Serițan, în jurul orei 07:30, polițiștii de frontieră au observat un autoturism de teren, fără plăcuțe de înmatriculare, care se deplasa în mare viteză pe un drum forestier, dinspre frontiera de stat spre interiorul localității Falcău.

Polițiștii de frontieră au încercat să oprească mașina, folosind semnalele acustice și luminoase, însă șoferul nu a oprit, fapt pentru care s-a trecut la urmărirea mașinii.

Sursa citată precizează că pe timpul urmăririi, autoturismul de teren a oprit în fața unei bariere, a efectuat o manevra de mers cu spatele, acroşând uşor autospeciala poliţiei de frontieră, după care a demarat în trombă continuându-și deplasarea.

Ulterior, în cadrul unei acțiuni la care au participat mai multe echipaje PF, autoturismul a fost identificat la un imobil nelocuit din zonă, acesta prezentând urme de lovire în partea din spate.

De asemenea, în beciul locației respective, polițiștii de frontieră au descoperit o cantitate mare de ţigări de contrabandă, de provenienţă ucraineană.

Ilie Poroch Serițan menționează că autoturismul şi ţigările au fost duse la sediul sectorului, iar în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 17.750 pachete, în valoare de 207.600 lei.

Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar autoturismul în valoare de 8.000 lei a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și distrugere, precum și pentru depistarea persoanelor implicate, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun, mai menționează sursa citată.


Intră acum și în grupul de