Arhimandritul Serafim Grigoraș a devenit noul stareț al Mănăstirii Sfântul Ioan cel Nou Suceava, iar părintele Arhimandrit Vartolomeu se va ocupa de povățuire și îndrumare a unităților de învățământ și a celor social-filantropice pe care le are în grijă


Intră acum și în grupul de

Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuţilor a anunțat miercuri că, din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, a fost săvârșită rânduiala liturgică a instalării noului stareț al Mănăstirii Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava, în persoana părintelui Arhimandrit Serafim Grigoraș.

Cu acest prilej, Preasfințitului Părinte Damaschin Dorneanul a declarat că „nu este un act doar administrativ ce s-a împlinit astăzi. Părintele Serafim primește, alături de o decizie de numire, har și putere de la Dumnezeu pentru a împlini această slujire în Biserică, anume aceea de a povățui obștea acestei mănăstiri”.

Foto: arhiepiscopiasucevei.ro

Părinte Damaschin Dorneanul a menționat că Arhimandritul Serafim Grigoraș îl va avea alături pe părintele proinstareț Arhimandritul Grigorie, „a cărui răbdare, statornicie și râvnă au contribuit la nașterea unui duh așezat și cuminte al acestei mănăstiri”.

Sursa citată a mai arătat că, va rămâne în obște și părintele Arhimandrit Vartolomeu, starețul până astăzi al mănăstirii, care „va continua cu aceeași râvnă și de acum cu mai mult timp, degrevat fiind de cele administrative, lucrarea duhovnicească de povățuire a fiilor duhovnicești, precum și lucrarea de îndrumare a unităților de învățământ și a celor social-filantropice pe care le are în grijă”.


Intră acum și în grupul de