Nou val de agresiuni în localitățile sucevene. Gelozia și alcoolul printre principalele cauze


Intră acum și în grupul de

În prima zi a lunii septembrie, în localitățile sucevene s-au înregistrat mai multe agresiuni, majoritatea fiind generate fie de gelozie, fie de abuz de alcool.

Femei agresate de bărbați geloși

Cel mai grav caz a avut loc în municipiul Rădăuți, unde a fost emis un ordin de protecție provizoriu împotriva unui bărbat care și-a agresat fosta soție. Femeia, care este nevăzătoare, a sesizat poliția despre faptul că fostul ei soț, de care divorțase acum cinci ani, vine la domiciliul ei și o amenință atât pe ea cât și pe actualul ei concubin.

După întocmirea formularului de evaluare a riscului, care a arătat că există risc iminent asupra vieții și integrității femeii, a fost emis un ordin de protecție provizoriu valabil cinci zile. Totodată, s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „amenințare”.

Tot gelozia a cauzat un scandal izbucnit între doi concubinii suceveni, care locuiesc într-un bloc din cartierul Burdujeni. Marți seara, vecii au alertat poliția spunând că dintr-un apartament de pe str. Păcii se aude scandal.

Polițiștii au constat că bărbatul (48 ani), pe fundalul geloziei, a împins-o pe concubina sa (46 ani) în perete, aceasta lovindu-se la umăr. Cuplul a fost invitat la sediul secţiei de poliţie Burdujeni, unde a fost întocmit un formular de evaluare al riscului, iar femeia a declarat în scris că momentan nu doreşte să formuleze plângere pentru infracţiunea de violenţă în familie şi se opune emiterii unui ordin de protecţie provizoriu.

Bătăi soldate cu dosare penale

Într-un alt caz, ce a avut loc în satul Mitocu Dragomirnei, un conflict spontan a cauzat o bătaie între doi tineri care au consumat toată seara băuturi alcoolice. Motivele exacte nu sunt clare, însă se știe că unul dintre ei a ajuns la UPU Suceava, fiind diagnosticat cu „TCC prin agresiune, plagă sprâncenară dreapta și escoriații braț drept”. A fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „lovirea sau alte violențe”.

Un dosar penal pentru aceeași infracțiune a fost întocmit și după ce o femeie din comuna Voitinel a fost bătută și trasă de păr în propria casă de către alte două localnice. Femeia a declarat că nu dorește intervenția unui echipaj de ambulanță întrucât nu necesită îngrijiri medicale.

Seria agresiunilor s-a terminat cu o bătaie între doi localnici din comuna Moldovița. În seara zilei menționate, un bărbat a încercat să despartă doi cai care se loveau pe o pășune din localitate. Unul dintre cai aparține bărbatului în cauză, iar celălalt unui vecin. În timp ce bărbatul încerca să-și protejeze calul, el a fost lovit de către celălalt bărbat. Localnicul a suferit leziuni ușoare, iar polițiștii, ca și în cazurile precedente, au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „lovirea sau alte violențe”.


Intră acum și în grupul de