Două transporturi ilegale de lemne de foc au fost depistate sâmbătă în județul Suceava. Polițiștii au confiscat material lemnos în valoare de aproape 550 lei


Intră acum și în grupul de

În cursul zilei de sâmbătă, 5 septembrie, în județul Suceava au fost depistate două transporturi ilegale de material lemnos.

Primul caz a fost depistat în urma unui control în trafic pe DC Putnișoara din comuna Putna. Astfel, polițiștii au oprit autoutilitara marca Mercedes-Benz Sprinter condusă de un rădăuțean de 27 de ani. El transporta lemn de foc fag, având cantitatea înscrisă în aviz de 2,5 mc.

Inventarierea materialului lemnos a arătat însă că în vehicul era 3,5 mc lemn foc fag, adică cu un mc peste cantitatea înscrisă în aviz.

Astfel, tânărul a fost amendat, iar surplusul de materialul lemnos, în valoare de 169 lei, a fost confiscat și predat în custodie O.S. Putna.

La același ocol silvic a ajuns și materialul lemnos confiscat într-un alt caz, depistat în urma unui control pe DC Frătăuții Noi.

Concret, polițiștii au oprit o autoutilitară marca Volkswagen Transporter, înmatriculată în Marea Britanie, condusă un tânăr (28 ani) din comuna Frătăuții Noi.

El transporta lemn de foc rășinoase și cherestea rășinoase fără aviz de însoțire.

Drept urmare, bărbatul a fost amendat cu 1000 lei, iar cei 1,5 mc lemn de foc rășinoase și 0,30 mc cherestea, în valoarea totală de 376 lei, au fost confiscați.


Intră acum și în grupul de