Patru transporturi ilegale de lemne au fost depistate în doar două zile pe DN 2E. Polițiștii suceveni au confiscat aproape 25 mc de material lemnos


Intră acum și în grupul de

Poliția Suceava anunță că la sfârșitul săptămânii trecute, în județul Suceava a avut loc o amplă acțiune pe linia respectării prevederilor legale privind transportul de material lemnos, controalele având loc pe DN 2E, pe raza comunelor Păltinoasa, Cornu Luncii, Valea Moldovei şi Mălini.

Astfel, potrivit IPJ Suceava, în total au fost interceptate patru transporturi ilegale de materiale lemnoase, majoritatea în data de 3 septembrie.

Cea mai mare cantitate transportată ilegal a fost depistată la Capu Codrului. Un sucevean transporta 9,68 mc cherestea de esenţă rășinoase în baza unui aviz de însoţire folosit anterior la un alt transport. Astfel, transportatorul a fost amendat cu 15.000 lei, iar materialul lemnos a fost confiscat şi predat în custodie Ocolului Silvic Gura Humorului.

De asemenea, în localitatea Sasca Nouă a fost depistat un camion care transporta, conform actelor, 44,62 mc cherestea de esenţă rășinoase. Controlul a arătat însă că în vehicul erau în plus 8,75 mc material lemnos, cantitatea ce a fost confiscată. De asemenea, s-a constatat faptul că specificațiile înscrise în avizul de însoțire prezentat pentru control, nu corespund cu specificațiile materialului lemnos transportat. Șoferul a fost amendat cu 11.000 lei.

Încă un transport ilegal a fost identificat pe raza comunei Cornu Luncii, unde un sucevean transporta, conform avizului de însoţire, 4,20 mc cherestea de esenţă rășinoase. În realitate însă, bărbatul transporta cu 3,27 mc in plus fată de volumul înscris în avizul de însoțire.

Ca și în cazul precedent, s-a constatat faptul că, specificațiile înscrise in avizul de însoțire prezentat pentru control, nu corespund cu specificațiile materialului lemnos transportat. Șoferul a fost amendat cu 11.000 lei, iar lemnul a fost confiscat.

Cel de al patrulea transport a fost depistat pe raza localităţii Berchişeşti. Acolo, un bărbat din comuna Slatina transporta 2,86 mc cherestea de esenţă răşinoase fără documente. Și în acest caz a fost emisă o amendă, iar materialul lemnos a fost confiscat.

Comunicatul IPJ Suceava precizează că la acțiune au participat poliţişti din cadrul I.P.J. Suceava – Serviciul de Ordine Publică-Biroul Combaterea Delictelor Silvice în cooperare cu specialiștii silvici din cadrul Gărzii Forestiere Suceava.


Intră acum și în grupul de