Medicii de la UPU sunt pro vaccinare impotriva gripei noi. Asistentele si infirmierele mai stau pe ganduri


Intră acum și în grupul de

Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Judeţean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, Tiberiu Brădăţan, toţi medicii din Unitatea de Primire a Urgenţelor din cadrul unităţii medicale judeţene se vaccinează împotriva gripei noi, mai mult de jumătate dintre aceştia fiind deja imunizaţi. Acesta a precizat că, spre deosebire de medici, care sunt ferm convinşi de avantajele imunizării şi acceptă vaccinul fără a sta pe gânduri, asistentele şi infirmierele sunt mai rezervate, preferând să analizeze mai bine oportunitatea administrării serului.

„Campania de vaccinare se încheie pe data de 10 decembrie. Până atunci toţi medicii vor fi imunizaţi şi sperăm să se mai vaccineze măcar jumătate dintre asistente şi infirmiere. Personalul mediu spune că nu are încredere în vaccin deoarece este unul nou, testat rapid, în câteva luni. Oamenii au auzit că în alte ţări, precum Canada, au apărut reacţii adverse, însă a fost vorba de un alt ser, nu de cel produs la noi. Vaccinarea nu este obligatorie, dar consider că cei care nu acceptă imunizarea îşi asumă un risc”, a afirmat Tiberiu Brădăţan.

Acesta a ţinut să menţioneze că nici unul dintre medicii de la Urgenţe care s-au vaccinat până acum împotriva gripei noi nu a făcut reacţii adverse.
Menţionăm că , la UPU Suceava activează 11 medici şi 106 cadre medii.

În judeţ, medicul care a dat startul la imunizarea împotriva gripei noi este şeful Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, dr. Alexandru Lăzăreanu. Acesta s-a vaccinat săptămâna trecută, în faţa camerelor de luat vederi, urmând exemplul secretarului de stat în Ministerul Sănătăţii, dr. Adrian Streinu Cercel.

„Nu mi-e frică de reacţiile adverse, consider că sunt minime în raport cu avantajele pe care le oferă vaccinarea”, a spus medicul, care, simultan cu serul împotriva gripei noi, a primit şi serul împotriva gripei obişnuite.

Judeţului Suceava i s-au repartizat, în prima tranşă, 29.500 de doze de vaccin împotriva gripei noi şi tot atâtea seringi, cu care vor fi imunizate cadrele medico-sanitare şi cele care asigură securitatea naţională şi locală, elevii peste 16 ani şi studenţii.


Intră acum și în grupul de