Un nou deces de gripa noua inregistrat in judetul Suceava (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Judeţul Suceava a înregistrat duminică seară cel de al patrulea caz de deces în urma contactării virusului gripei noi A H1N1 de către un bărbat, pe fondul unor boli asociate. Directorul Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, Alexandru Lăzăreanu, a anunţat luni, în cadrul unei conferinţe de presă, că în week-end-ul care a trecut au fost confirmate de către Institutul Cantacuzino alte 6 cazuri de gripă nouă la suceveni şi un deces confirmat în jurul orei 21:00.

„Este vorba despre un bărbat de 52 de ani, din zona Fălticeni, care a fost luat cu ambulanţa din Brodina, şi adus la Suceava. Pentru că starea lui de sănătate era gravă a fost intubat şi trimis de urgenţă la Iaşi unde i s-a pus diagnosticul de insuficienţă renală cronică, şoc toxico-septic şi etilism cronic la care s-a adăugat şi infecţia cu virusul A H1N1”, a declarat Alexandru Lăzăreanu. Acesta a precizat că Spitalul de Urgenţă „Sf. Spiridon” Iaşi a recoltat la internare, miercuri după-amiază probe şi le-a trimis la Institutul Cantacuzino, iar după 24 de ore a primit confirmarea.

După confirmarea decesului, DSP Suceava a făcut anchetă epidemiologică în familia bărbatului de unde a aflat că rudele acestuia nu ştiu ca acesta să fi suferit de ceva. „La noi nu a stat niciodată internat, în vreunul din spitale din judeţ”, a spus şeful DSP Suceava, menţionând că domiciliul de pe buletinul bărbatului se află în comuna Rădăşeni, dar de ambulanţă a fost luat de la Brodina şi adus la Secţia de Infecţioase a Spitalului Judeţean unde datorită gravităţii a fost transferat la Unitatea de Primire a Urgenţelor pentru a fi intubat şi apoi trimis la Iaşi.
Alexandru Lăzăreanu a precizat că la ora 21.25 a fost anunţat de Iaşi despre deces.

Acesta a mai afirmat că printre cele 6 cazuri confirmate, de gripă nouă, la sfârşitul săptămânii se află şi două persoane ce prezintă factori de risc, respectiv o femeie însărcinată şi o persoană cu leucemie.

Primul deces prin gripă nouă din ţară a fost înregistrat la un bărbat din Siret, în vârstă de 43 ani, care a murit în data de 20 noiembrie.

Celelalte două decese din judeţ au fost consemnate săptămâna trecută, la o femeie de 36 ani, din zona Rădăuţi şi la un bărbat de 37 ani, din Fălticeni.


Intră acum și în grupul de