Acasă Social Un nou deces de gripa noua inregistrat in judetul Suceava (VIDEO)

Un nou deces de gripa noua inregistrat in judetul Suceava (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Judeţul Suceava a înregistrat duminică seară cel de al patrulea caz de deces în urma contactării virusului gripei noi A H1N1 de către un bărbat, pe fondul unor boli asociate. Directorul Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, Alexandru Lăzăreanu, a anunţat luni, în cadrul unei conferinţe de presă, că în week-end-ul care a trecut au fost confirmate de către Institutul Cantacuzino alte 6 cazuri de gripă nouă la suceveni şi un deces confirmat în jurul orei 21:00.

„Este vorba despre un bărbat de 52 de ani, din zona Fălticeni, care a fost luat cu ambulanţa din Brodina, şi adus la Suceava. Pentru că starea lui de sănătate era gravă a fost intubat şi trimis de urgenţă la Iaşi unde i s-a pus diagnosticul de insuficienţă renală cronică, şoc toxico-septic şi etilism cronic la care s-a adăugat şi infecţia cu virusul A H1N1”, a declarat Alexandru Lăzăreanu. Acesta a precizat că Spitalul de Urgenţă „Sf. Spiridon” Iaşi a recoltat la internare, miercuri după-amiază probe şi le-a trimis la Institutul Cantacuzino, iar după 24 de ore a primit confirmarea.



După confirmarea decesului, DSP Suceava a făcut anchetă epidemiologică în familia bărbatului de unde a aflat că rudele acestuia nu ştiu ca acesta să fi suferit de ceva. „La noi nu a stat niciodată internat, în vreunul din spitale din judeţ”, a spus şeful DSP Suceava, menţionând că domiciliul de pe buletinul bărbatului se află în comuna Rădăşeni, dar de ambulanţă a fost luat de la Brodina şi adus la Secţia de Infecţioase a Spitalului Judeţean unde datorită gravităţii a fost transferat la Unitatea de Primire a Urgenţelor pentru a fi intubat şi apoi trimis la Iaşi.
Alexandru Lăzăreanu a precizat că la ora 21.25 a fost anunţat de Iaşi despre deces.

Acesta a mai afirmat că printre cele 6 cazuri confirmate, de gripă nouă, la sfârşitul săptămânii se află şi două persoane ce prezintă factori de risc, respectiv o femeie însărcinată şi o persoană cu leucemie.

Primul deces prin gripă nouă din ţară a fost înregistrat la un bărbat din Siret, în vârstă de 43 ani, care a murit în data de 20 noiembrie.

Celelalte două decese din judeţ au fost consemnate săptămâna trecută, la o femeie de 36 ani, din zona Rădăuţi şi la un bărbat de 37 ani, din Fălticeni.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version