Niciun cadru sanitar din judet nu a raportat vreo reactie adversa la vaccinul impotriva gripei noi (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Din cadrul Spitalului Judeţean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, până în momentul de faţă, 450 de angajaţi s-au vaccinat împotriva gripei noi, pe parcul zilei de luni, urmând a se primi o situaţie şi de la restul unităţilor spitaliceşti din judeţ. Potrivit şefului Serviciului Supraveghere şi Control Boli Transmisibile din cadrul DSP Suceava, medicul epidemiolog Valerian Morariu nu există o situaţia clară întrucât o parte dintre cei care au refuzat iniţial vaccinarea au revenit asupra deciziei.

„S-a mers iniţial pe spiritul de turmă şi au existat refuzuri, dar au revenit astfel că, dacă la început au fost tăiaţi de pe lista angajaţilor unităţii ce trebuie să primească vaccinul, acum trebuiesc trecuţi din nou. La final vom avea o situaţia a refuzurilor, a celor care au contraindicaţii şi celor care au fost imunizaţi” a declarat Valerian Morariu.

Acesta recomandă vaccinul contra gripei noi A N1H1 precizând că nimeni dintre cei care au fost imunizaţi nu au reclamat reacţii adverse. „Cadrele sanitare ar fi primele care ar recunoaşte reacţiile adverse”, a afirmat epidemiologul şef.

Şi Alexandru Lăzăreanu, şeful DSP Suceava, primul care şi-a făcut vaccinul în judeţ a ţinut să precizeze că nu a avut absolut nici o reacţie adversă, şi nu i s-a raportat nimic de genul acesta nici din partea reprezentanţilor MAI, cărora li s-au repartizat 3.800 doze.


Intră acum și în grupul de