Decesele de gripa noua, aparute dupa prezentarea cu intarziere la medic (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Epidemiologul şef al Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, dr. Valerian Morariu, care conduce Compartimentul de supraveghere şi control al bolilor transmisibile, reia îndemnul prezentării la medic de la primele simptome de gripă care apar, dar şi evaluarea periodică a stării de sănătate, având în vedere că toate decesele cauzate de gripa nouă, apărute până acum, au survenit pe fondul existenţei unor boli cronice.

Şi directorul DSP Suceava, Alexandru Lăzăreanu, cere sucevenilor să se prezinte la medic deoarece cazurile grave apar în urma prezentării târzii la consult. „Stau mult acasă şi vin în faţa de complicaţii. Vin foarte târziu şi nimeni nu-i mai poate ajuta. Nici Tamiflu nu îi mai ajută”, a afirmat Alexandru Lăzăreanu.

În această situaţie s-au aflat şi persoanele din judeţul Suceava ce au decedat în urma confirmării cu gripă nouă şi pe fondul unor boli asociate.

Primul deces prin gripă nouă din ţară a fost înregistrat la un bărbat din Siret, în vârstă de 43 ani, care a murit în data de 20 noiembrie. Următoarele două decese din judeţ au fost consemnate săptămâna trecută, la o femeie de 36 ani, din zona Rădăuţi şi la un bărbat de 37 ani, din Fălticeni, iar duminică seară, a decedat un bărbat de 52 de ani, domiciliat în Rădăşeni.


Intră acum și în grupul de