Dosar penal și amenzi de 67.000 lei unei firme sucevene care a vândut lemn fără a întocmi documente contabile și a emis avize de însoțire false. Polițiștii au confiscat 506 mc de material lemnos


Intră acum și în grupul de

Poliția Suceava și Garda Forestieră Suceava au depistat o firmă suceveană din domeniul silvic, care a comercializat către mai multe persoane material lemnos fără a întocmi documente contabile iar valoarea veniturilor încasate nu le-a declarat. Totodată, agentul economic a emis și avize de însoţire fictive.

Concret, potrivit IPJ Suceava, verificările au avut loc în perioada 14-15 septembrie, în cadrul unei acțiuni specifice.

Imagine ilustrativă

De asemenea, s-a mai constatat că „pentru a justifica diminuarea stocurilor şi totodată, pentru a se sustrage de la plata TVA, având în vedere că în domeniul silvic, în cazul comerţului între agenţi economic se practică taxarea inversă, dar şi pentru a crea provenienţă legală unor agenţi economici care deţineau deja cantitatea de material lemnos fără documente legale de provenienţă, agentul economic a emis avize de însoţire a materialului lemnos fictive atestând astfel în fals că a efectuat aceste operaţiuni”, precizează sursa citată.

În urma extinderii cercetărilor, atât la emitentul documentelor cu regim special cât şi la beneficiar, a fost întocmit dosar penal privind infracţiunea de „evaziune fiscală în formă continuată”.

Pe lângă asta, au fost aplicate 16 amenzi în valoare de 67.000 lei şi s-a luat măsura complementară a confiscării cantităţii de 506,70 mc material lemnos (lemn rotund răşinoase/foioase) în valoare de 110.100 lei.

Cercetările sunt continuate de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice – IPJ Suceava pentru stabilirea și probarea întregii activităţi infracţionale.


Intră acum și în grupul de