Gripa noua a bagat in carantina Centrul de Reabilitare Sasca


Intră acum și în grupul de

Direcţia de Sănătate Publică Suceava a solicitat Centrului de Reabilitare Sasca, impunerea carantinei după cei doi asistaţi au fost diagnosticaţi cu gripă nouă. Fiind o instituţie cu regim special, aceasta nu poate fi închisă. „Am instituit măsuri de curăţenie şi dezinfecţie, am trimis un epidemiolog acolo ca să facă tot ce trebuie. Nu ştiu cum s-au îmbolnăvit cei doi, ori au ieşit prin sat, fiindcă mai obişnuiesc, sau a venit cineva infectat la ei. Sunt oameni care nu fac boala, dar care au microbul şi îl transmit”, a precizat marţi, şeful DSP Suceava, dr. Alexandru Lăzăreanu.

Cei doi asistenţi de la centrul Sasca sunt izolaţi şi sub supraveghere medicală, la fel şi restul personalului de acolo, fiind interzise vizitele rudelor la persoanele asistate.

Potrivit şefului DSP Suceava, în continuare, cazurile grave de gripă nouă confirmate din judeţ provin în cea mai mare măsură din mediul urban, unde se circulă intens, nu din rural. De altfel, nu a apărut oficial încă niciun caz de elev cu gripă nouă într-o şcoală de la ţară. „Acolo unde sunt comunităţi semi-închise, nu se îmbolnăvesc, ci acolo unde se circulă mult şi se fac tot felul de întâlniri şi activităţi culturale”, a precizat Alexandru Lăzăreanu.

Precizăm că, încă 4 cazuri cu virusul AH1N1 au mai fost confirmate în judeţul Suceava în ultimele 24 de ore, în afara celor de la Sasca, celelalte doua fiind din Suceava şi Fălticeni.

La nivel naţional, tot în ultimele 24 de ore au fost confirmate 117 cazuri noi de gripă cu virus A/H1N1 pandemic, fiind înregistrate şi 2 decese la persoane care prezentau boli asociate. Totalul cazurilor confirmate înregistrate până în acest moment este de 3998, numărul deceselor ajungând la 14 în România.


Intră acum și în grupul de