Mai mulți șoferi băuți au fost prinși duminica în traficul din județul Suceava. Doi dintre ei nu aveau nici permise de conducere


Intră acum și în grupul de

În cursul zilei de duminică, 20 septembrie, polițiștii suceveni au depistat în trafic mai mulți șoferi care au condus vehicule fiind în stare de ebrietate. Mai mult decât atât, unul dintre ei a comis și un accident rutier, în urma căruia a fost ușor rănit.

Este vorba despre un bărbat (41 ani) din comuna Bunești. În seara zilei amintite, el a condus un moped neînregistrat, pe un drum comunal neclasificat în afara localității Cumpărătura, comuna Bosanci.

La un moment dat, după ce a trecut de intersecția cu str. Răchiților, într-o curbă deosebit de periculoasă la dreapta, bărbatul a pierdut controlul asupra direcției de mers, a pătruns pe contrasens și s-a răsturnat în afara părții carosabile.

Ulterior, șoferul a fost transportat la Spitalul Județean Suceava, unde în urma consultațiilor medicale i s-a stabilit diagnosticul: ”TCC, TCF, plagă regiunea frontală, etilism acut”.

Mopedistul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat.

După cum am menționat, mopedul nu este înmatriculat, iar conducătorul lui nu posedă permis de conducere. Astfel, s-a întocmit dosar penal privind infracţiunile de „vătămare corporală din culpă”, „conducerea unui vehicul neînmatriculat”, „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolice”.

Tot băut și fără permis a condus un tânăr (24 ani) din comuna Frumosu. El a fost prins pe DN 17 conducând haotic un ATV. Tânărul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat. Pe lângă asta, s-a constatat că el nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Prin urmare, s-a întocmit dosar penal privind infracțiunile de „conducere sub influența alcoolului” și „conducere fără permis”.

La scurt timp, încă un șofer băut a fost depistat conducând pe DN 17A, pe raza comunei Vatra Moldoviței. Mai exact, un localnic (54 ani) conducea un Volkswagen având 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ulterior, încă un tânăr (24 ani) a fost depistat conducând băut pe raza orașului Liteni. Localnicul era la volanul unui BMW când a fost oprit pentru control pe strada Humăriei din localitate. El a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o alcoolemie de 0,73 mg/litru alcool pur în aerul expirat.

Astfel, în cazul ultimilor doi șoferi au fost întocmite dosare penale privind infracţiunea de „conducere sub influența alcoolului”.


Intră acum și în grupul de