O persoană a suferit arsuri, iar alta atac de panică într-un incendiu izbucnit la o gospodărie din Lisaura


Intră acum și în grupul de

Un incendiu puternic a cuprins, luni seara, o gospodărie din satul sucevean Lisaura, comuna Ipotești. Pe lângă faptul că focul a afectat grav toate construcțiile din gospodărie, două persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, Lt. Alin Găleată, a informat că incendiul a fost anunțat la ora 20:30, iar la sosirea pompierilor ardeau construcțiile din gospodărie, cu pericol de propagare la vecinătăți.

Imagine ilustrativă

Potrivit sursei citate, incendiul a izbucnit după ce un bărbat (34 de ani) a aprins aragazul în bucătăria de vară, moment în care, cel mai probabil din cauza scăpărilor de gaze combustibile, butelia a fost cuprinsă de flăcări, aprinzând și obiecte (mobilier, textile și altele) din interior.

Ulterior, bărbatul a scos recipientul afară, însă acesta s-a rostogolit până la o construcție din lemn, care a luat și ea foc. Astfel, incendiul s-a propagat la toată gospodăria.

Incendiul a fost lichidat la ora 00:12, pompierii reușind să salveze parțial casa de locuit. Cu toate acestea au ars: acoperișul casei de locuit și al bucătăriei de vară, pe o suprafață de aproximativ 150 mp, două anexe gospodărești (în care erau depozitate mai multe bunuri, printre care, echipamente electronice, instrumente muzicale, scule și unelte de construcții), pe o suprafață totală de aproximativ 200 mp, obiecte de mobilier, circa 4 metri cubi cherestea și 10 metri cubi lemn de foc. Totodată, s-au degradat pereții, tavanele și pardoseala casei și ale bucătăriei de vară, elemente de tâmplărie din PVC și altele.

Pe lângă asta, pompierii paramedici SMURD au acordat primul ajutor bărbatului, care a suferit arsuri minore la nivelul antebrațului drept, dar și mamei acestuia, în vârstă de 72 de ani, care a suferit un atac de panică. Ambii, după ce au primit îngrijiri medicale, au refuzat transportul la o unitate spitalicească, mai menționează sursa citată.


Intră acum și în grupul de