Seful Colegiului Medicilor Suceava, confirmat cu gripa noua


Intră acum și în grupul de

Prezenţa virusului AH1N1 a fost confirmată joi, în urma analizei probelor trimise la Institutul Cantacuzico în cazul a 6 persoane din judeţul Suceava, printre care şi 3 cadre medico-sanitare. Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică Suceava este vorba despre un medic de la Spitalul Judeţean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, unul de la spitalul Municipal Rădăuţi şi un cadru sanitar domiciliat în Fălticeni, dar care lucrează la Spitalul Judeţean Suceava.

Medicul de la Spitalul Judeţean bolnav de gripă nouă pandemică este neurologul, Ioan Miheţiu, şeful Colegiului Judeţean al Medicilor (CJM) Suceava. Acesta a fost diagnosticat cu infecţie cu virusul AH1N1 miercuri, la o zi după ce s-a prezentat la consult cu simptome de răceală.

Ioan Miheţiu suferă de o formă uşoară a bolii şi a fost izolat la domiciliu, unde urmează tratamentul specific cu Tamiflu. „Primele semne de gripă au apărut la finele săptămânii. Boala a debutat ca o gripă banală, cu rinoree, uşoară răguşeală şi fără febră. Am o stare generală bună, dar mai stau câteva zile acasă pentru a nu fi contagios pentru cei din jur. Nu ştiu cum am contactat virusul, nu ţin minte să fi venit în contact cu vreo persoană răcită”, a spus medicul sucevean adăugând că deocamdată nici unul dintre membrii familiei sale nu dau semne că s-ar fi molipsit.
Cât despre cadrul medical de la Rădăuţi, acesta este un diabetolog.

Se pare că gripa nouă se extinde în zona medicală, potrivit unor surse foarte multe asistente din unitatea medicală judeţeană având infecţii respiratorii.
Atât şeful Serviciului Supraveghere şi Control Boli Transmisibile din cadrul DSP Suceava, medicul epidemiolog Valerian Morariu cât şi directorul DSP Suceava, Alexandru Lăzăreanu le recomandă cadrelor medico-senitare din judeţ să se vaccineze contra virusului de gripă pandemică pentru a se proteja.

Până joi, erau vaccinaţi cu CANTAGRIP 2.661 angajaţi din unităţile sanitare din judeţ, din care 1.277 în municipiul Suceava, 776 în Rădăuţi, 124- Fălticeni, 117- Gura Humorului, 132- Câmpulung Moldovenesc, 231 – Vatra Dornei şi 4 medici militari. S-au mai vaccinat 168 de elevi de peste 16 ani din liceele sucevene, 30 studenţi şi elevi ai şcolilor postliceale şi 200 peroane din alte ministere-instituţii publice din care 78 ale MAI.

Potrivit DSP Suceava, din cele 29.500 doze primite de la minister, au fost distribuite în judeţ 16.200 iar restul de 13.300 se află în stocul instituţiei.

De asemenea, au mai fost confirmate în ultimele 24 de ore cu gripă porcină 3 persoane: un copil preşcolar, care în prezent are o evoluţie bună a simptomatologiei, un bărbat în vârstă de 26 ani, din Fălticeni, şi un altul, de 53 ani, care suferă de boli cronice asociate, internat în prezent la Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţe Suceava. Acesta se află sub tratament de susţinere şi cu antivirale.

În ultimele 24 ore, în România au fost confirmate 132 cazuri noi de gripa cu virus A/H1N1 pandemic şi s-au înregistrat 2 noi decese. Totalul cazurilor confirmate înregistrate până în acest moment este de 4245, numărul deceselor ajungând la 16.


Intră acum și în grupul de