Școala Gimnazială „Constantin Tomescu” din Pleșești a primit o donație de calculatoare de la Sodexo Pass România


Intră acum și în grupul de

Patru școli din țară, inclusiv Școala Gimnazială Constantin Tomescu din localitatea suceveană Pleșești au primit donații sub formă de calculatoare din partea Sodexo Pass România.

În total au fost donate 48 de calculatoare, prin platforma EduClick a Ateliere Fără Frontiere în cadrul proiectului „Dăm un Byte de Ajutor!”.

Într-un comunicat de presă al asociației Ateliere Fără Frontiere, emis în data de 23 septembrie, se arată că Sodexo Pass România a ales pentru al doilea an consecutiv să-și transforme parte din echipamentele IT uzate în calculatoare funcționale pentru școlile din zone marginalizate prin platforma națională de donații de calculatoare EduClick.

Calculatoarele au fost donate împreună cu toate perifericele necesare elevilor pentru participarea la cursurile online, după ce au fost recondiționate, curățate și pregătite spre a fi folosite la lecții de o echipă formată din persoane vulnerabile, angajate într-un parcurs de reintegrare socio-profesională în atelierul reconect al organizației neguvernamentale.

„Sodexo continuă și în acest an să sprijine educația copiilor din România. Tehnologia este parte din aproape toate activitățile din viață noastră și este indispensabilă în educație, mai ales în această perioadă. Toți copiii trebuie să aibă acces la echipamentele necesare care să îi ajute să își continue studiile în condiții de siguranță. Ne bucurăm că putem să ajutăm copiii pentru o reușită școlară mai bună”, a spus Felicia Georgescu, Director HR și CSR Sodexo Pass România și Vice Președinte Stop Hunger Association.

„Dăm un Byte de Ajutor” este este un proiect dintr-un lung șir de inițiative ale Ateliere Fără Frontiere dedicate reducerii decalajului informatic dintre zonele rurale și cele urbane, asociația donând până în prezent peste 17.000 de calculatoare recondiționate către școli, organizații non-profit și instituții publice sociale pentru implementarea de proiecte educaționale ai căror beneficiari sunt tineri și copii din comunități defavorizate.


Intră acum și în grupul de