DGASPC Suceava a obținut o finanțare de 84 milioane lei pentru a crește numărul de asistenți maternali la nivelul județului Suceava. Până acum au fost angajați 52 de asistenți profesioniști și au fost formați 33


Intră acum și în grupul de

DGASPC Suceava anunță că a obținut, în cadrul unui proiect, o finanțare nerambursabilă de aproape 84.000.000 lei, bani ce vor fi folosiți pentru creșterea calității sistemului de asistență socială și creșterea numărului de asistenți maternali la nivelul județului.

Potrivit directorului executiv a DGASPC Suceava, Georgeta Nadia Crețuleac, instituția a estimat pentru perioada 2019-2023 recrutarea, pregătirea și angajarea a 150 de asistenți maternali profesioniști după cum urmează: 25 AMP – 2019, 40 AMP – 2020, 35 AMP – 2021, 30 AMP – 2022, și 20 AMP – 2023.

Sursa citată menționeazăă că până în prezent indicatorii au fost realizați, în sensul în care au fost angajați 52 de AMP. De asemenea, în cursul anului 2020 au fost formați și atestați un număr de 33 de asistenți maternali profesioniști.

„Având în vedere faptul că a fost aprobată simplificarea procedurilor de angajare în cadrul DGASPC Suceava a asistenților maternali profesoniști, considerăm că indicatorii planificați până în luna decembrie vor fi realizați și depășiti. Urmare a acestui lucru, ANDPDCA în parteneriat cu DGASPC vor încheia un act adițional pentru suplimentarea cu încă cinci posturi de AMP pentru anul 2020. Cele cinci posturi suplimentate vor fi bugetate din economiile realizate în proiect până in momentul de față,” a precizat Crețuleac.

Proiectul în cazuă este intitulat „TEAM-UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor” și se derulează începând din  anul 2018 în parteneriat cu Ministerul Muncii și Justiției Sociale prin Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopției. Proiectul este finanțat prin Programul Operaţional Capital Uman: ”Reducerea numărului de copii și tineri plasați în instituții, prin consolidarea rețelei de asistenți maternali”, cu o valoare de 2.657.162.612,32 lei.

Totodată, DGASPC Suceava informează toate primăriile din județul Suceava despre oportunitatea de a beneficia de avantajele acestui proiect, în speță, rezolvarea problemelor sociale cu privire la copii defavorizați din comunitate și totodată posibilitatea de angajare a persoanelor care solicită un loc de muncă și îndeplinesc condițiile de a deveni asistenți maternali profesioniști.

„Prin rețeaua de asistenți maternali profesioniști, se asigură protecția copilului care necesită stabilirea unei măsuri de protecție la un  asistent maternal profesionist, acesta fiind o persoană fizică, angajat al DGASPC Suceava, care, prin activitatea care o desfășoară la domiciliul său, asigură creșterea, îngrijirea și educarea în vederea dezvoltării armonioase a copiilor pe care îi primește în plasament,” a subliniat sursa citată.


Intră acum și în grupul de