Biroul Regional pentru Cooperare Transfrontalieră Suceava a distribuit măști de protecție în transportul public și a informat sucevenii despre proiectele din Programul România-Ucraina


Intră acum și în grupul de

Sub umbrela sărbătoririi Zilei Cooperării Europene, Programul Operațional Comun România – Ucraina 2014-2020 a desfășurat, pe data de 1 octombrie 2020, o acțiune de distribuire gratuită de pachete promoționale, cuprinzând măști de protecție pentru locuitorii din orașele Suceava, Tulcea, Botoșani, Satu-Mare și Baia Mare.

Potrivit Biroul Regional pentru Cooperare Transfrontalieră Suceava, reprezentanții programului au fost prezenți în stațiile de autobuz de pe rutele unde circulă mijloacele de transport care poartă mesajul campaniei ocazionate de Ziua Cooperării Europene 2020, ”Împreună, în siguranță!”. 1000 de măști au fost distribuite pentru a sublinia importanța responsabilității civice în mijloacele de transport în comun. Pe lângă măștile de protecție, călătorii au găsit în pachetele promoționale și informații despre proiectele transfrontaliere finanțate prin Programul România-Ucraina, despre beneficiile acestora pentru comunitățile locale. 

Reamintim că în perioada 21 septembrie – 20 octombrie 2020, locuitorii din județele aflate la granița cu Ucraina sunt invitați într-o călătorie ”în siguranță” prin Tulcea, Botoșani, Suceava, Baia Mare sau Satu Mare, cu autobuzele personalizate de Ziua Cooperării Europene. În același timp, Ziua Cooperării este prezentă şi în mediul online, printr-o campanie de promovare a colaborării şi a parteneriatelor transfrontaliere care generează rezultate și soluții pentru probleme comune ale celor două țări partenere.

În acest an Ziua Cooperării Europene s-a desfășurat pe trei planuri, cooperare, digitalizare și siguranță.

Beneficiarii Programului România-Ucraina au marcat și ei Ziua Cooperării prin evenimente și activități variate, atractive, desfășurate atât în Romania, cât și în Ucraina. Lista evenimentelor și detaliile cu privire la acțiunile realizate de Programul România – Ucraina 2014-2020 în această perioadă pot fi consultate pe site-ul www.ro-ua.net, dar şi pe pagina de facebook a programului.

2020 reprezintă un reper important în istoria programelor de cooperare finanțate de Uniunea Europeană, întrucât partenerii din toate statele participante la aceste programe sărbătoresc 30 de ani de cooperare INTERREG, a subliniat sursa citată.


Intră acum și în grupul de