Doi bărbați reținuți de polițiști la Păltinoasa pentru înșelăciune. Ei pretindeau că sunt turci și vând inele de aur pentru că au rămas fără bani. Au fost reclamați de un șofer din trafic ce a observat înșelăciunea


Intră acum și în grupul de

Polițiștii suceveni au adresat mulțumiri unui bărbat care a manifestat spirit de responsabilitate civică și a sesizat de îndată o posibilă activitate infracțională pe care a identificat-o aflându-se în trafic. Urmare a sesizării și a intervenției prompte a polițiștilor doi bărbați au fost reținuți chiar în momentul în care încercau să înșele un localnic.

Astfel, sâmbătă după amiaza la ora 17.20, polițiștii Secției 10 Poliție Rurală Gura Humorului au fost sesizați prin 112 de către un bărbat care se afla în trecere cu autovehiculul prin localitatea Capu Codrului din comuna Păltinoasa, despre faptul că doi bărbați care circulă cu un autoturism înmatriculat în străinătate opresc persoane sub pretextul că au rămas fără combustibil.

La fața locului s-au deplasat de îndată polițiștii Secției 10 Poliție Rurală Gura Humorului, unde au identificat în flagrant două persoane, respectiv un bărbat de 51 ani, din municipiul București și un tânăr de 28 ani, din comuna Movilița din județul Ialomița, în apropierea unui autoturism staționat în localitatea Capu Codrului, la câțiva zeci de metri de trecerea la nivel cu calea ferată.

Cei doi purtau discuții cu un bărbat de 30 ani, din satul Capu Codrului, în vederea efectuării unei tranzacții.

Cei doi, sub pretextul că au rămas fără motorină și sunt cetățeni turci, au cerut o sumă de bani de la  bărbatul de 30 de ani pentru a-și continua drumul.

Ei i-au oferit bărbatului de 30 de ani două ghiuluri ce păreau a fi din aur contra sumei de 200 euro, acesta fiind de acord să ofere suma de 900 lei în schimbul inelelor în cauză.

În momentul intervenției polițiștilor, bărbatul de 51 de ani a smuls ghiulurile din mâna persoanei vătămate, aruncându-le în vegetația din apropierea drumului și a încercat să îi înapoieze acestuia energic suma de 900 de lei.

Cei doi bărbați de 51 și 28 de ani au fost conduși la Sediul Poliției orașului Gura Humorului, unde au fost audiați și în urma cercetărilor efectuate și a probatoriului administrat, s-a dispus reținerea acestora pentru 24 de ore, fiind introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă – I.P.J. Suceava, urmând ulterior a fi prezentați procurorului de caz.

În acest caz  s-a întocmit dosarul penal privind săvârșirea infracțiunii de ,,înșelăciune”.

În scopul prevenirii infracțiunilor de înșelăciune prin astfel de metode polițiștii recomandă sucevenilor să manifeste reticență în a da curs unor aparente schimburi avantajoase sau să inițiați diverse afaceri în speranța achiziționării unui ,,chilipir”  și să nu cumpere valută sau aur de la persoane neautorizate și să manifeste responsabilitate în relaționarea cu persoanele necunoscute


Intră acum și în grupul de